Jeugd-natuurwacht

sassenheim In Bibliotheek Sassenheim kun je op woensdag 28 augustus tussen 14.30 uur en 15.30 uur terecht met al je natuurvondsten die je hebt gedaan in je vakantie. Misschien heb je wel bijzondere beestjes of plantjes gevonden in de Duitse natuur of een mooie schelp op het Franse strand of misschien wel een dinosaurustand ergens in de bergen! Of iets anders waar je graag van wilt weten wat het is of is geweest. Op die middag zijn de natuurkenners aanwezig van de Jeugdnatuurwacht Sassenheim om samen met jou te kijken wat je hebt gevonden. De inloop is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek of de Jeugdnatuurwacht. Wil je weten wat de Jeugdnatuurwacht inhoudt kijk dan op www.jeugdnatuurwachtnederland.nl.


Doe mee met Marente Hiphop

sassenheim n Marente gaat weer starten met de cursus Hiphop en wel op vier locaties. Vanaf maandag 9 september van 13.15-14.15 uur kunt u terecht in Sassenheim.In deze cursus komen de hipste dansmoves voorbij. Een leuke, eigentijdse manier van bewegen en meteen balans- en krachtoefeningen doen. De cursus is voor alle 60 plussers die plezier hebben in lekker dansen en bewegen. Van bouncen tot sidesteps en van schouder shakes tot moonwalks. In de Marente Hiphop cursus komen de hipste dansmoves voorbij. Onder leiding van een dansdocent van Sportief Plus kunnen deelnemers zich wekelijks uitleven op moderne beats. Goed voor de conditie, spieren en evenwicht. De cursus is geschikt voor alle 60 plussers die plezier hebben in dansen en bewegen en het leuk vinden om daar op een vernieuwende manier mee bezig te zijn. Marente Hiphop wordt aangeboden in 12 wekelijkse lessen vanaf maandag 9 september van 13.15-14.15 uur in Sassenheim. Zorg en Zekerheid vergoedt deze cursus geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Meer info: (071) 409 32 23 (van 8.30-16.30 uur) en/of per e-mai: ledenservice@marente.nl. Kijk ook op www.marente.nl/hiphop.


"Sparren" met ervaren ondernemer

regio n Als ondernemer sta je er vaak alleen voor. Dat is meestal geen probleem, daar ben je ondernemer voor geworden. Maar soms zijn er situaties waarin je zou willen 'sparren' met een onafhankelijke adviseur, die een langjarige kennis en ervaring in huis heeft. Voor die situaties kun je een beroep doen op adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord. Zij werken op basis van vrijwilligheid. Zij geven advies op allerlei terrein: bij de start van een bedrijf, marketing, hoe meer omzet, financieel advies, opvolging, bedrijfsbeƫindiging of het voorkomen van een faillissement. Dinsdag 3 september van 14.00 tot 16.00 uur houdt Ondernemersklankbord gratis inloopspreekuur voor ondernemers bij ISD Bollenstreek, Hobahostraat 92, Lisse.www.ondernemersklankbord.nl