Wethouder Van Kempen bedankt mevrouw Raijmans en mevrouw Van Sabben. | Foto: PR
Wethouder Van Kempen bedankt mevrouw Raijmans en mevrouw Van Sabben. | Foto: PR Foto:

Derde kledingtransport Op Dreef onderweg naar Oekraïne

Sassenheim n Op donderdag 22 augustus 2019 is het derde kledingtransport van 2019 voor Oekraïne geladen door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef.

Nadat in mei 2019 een kledingtransport naar Oekraïne is gegaan zijn medewerkers (dames) van Kringloopwinkel Op Dreef als het ware gewoon doorgegaan met het uitzoeken van kleding voor het volgende transport. Alle binnengebrachte kleding wordt nagekeken, gesorteerd op soort (heren-, dames-, jongens, meisjes-, baby-en sportkleding, dekens, schoenen, gordijnen, brillen, keuken- en badhanddoeken.) En vervolgens ingepakt in banendozen en verhuisdozen. En daarna in de hal van "Le Depot" van Kringloopwinkel Op Dreef opgeslagen. Op donderdag 22 augustus 2019 is het derde kledingtransport van 2019 voor Oekraïne geladen door medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef. Bij mooi weer worden in een tijdsbestek van twee uur zo'n 800 dozen met kleding en medische hulpmiddelen geladen. Behalve de dozen met kleding worden voor twee scholen 38 beeldschermen en 4 computers meegegeven, afkomstig van de christelijke basisschool "De Regenboog" uit Voorhout. Van voetbalvereniging "Ter Leede" worden diverse afgedankte, maar nog bruikbare, kleine doelnetten ontvangen en ook meegegeven. Verder gaan 10 dozen met Hongaarse boeken voor een tweetal scholen en een ladekast voor de dokterspost in Gát mee. Inmiddels is de trailer onderweg naar Beregowo in Oekraïne. Hier zullen de goederen eerst in een douaneloods worden opgeslagen. De douane zal de goederen gaan controleren, dan de transportpapieren en het "free-gift certificaat" beoordelen en vervolgens alle papieren van een stempel voorzien. Dan zijn er inmiddels zo'n 3 maanden voorbijgegaan en zal er vermoedelijk al weer een nieuw transport in voorbereiding zijn. Toch blijft het nodig deze hulpgoederen te sturen omdat het veel mensen ontbreekt aan inkomsten om "mooie" kleding te kopen. Ook de leerlingen op de scholen zijn heel blij met de "platte" beeldschermen en de snelle computers. Kringloopwinkel Op Dreef is door de inkomsten van de verkoop van tweedehandse goederen in staat deze transporten te bekostigen en deze mensen op deze wijze te helpen.

Vrijwilligers gezocht

Nu de vakantie ten einde loopt en er plannen worden gemaakt om een deel van uw vrije tijd anders te gaan besteden zou het mogelijk een overweging zijn om vrijwilliger te worden bij kringloopwinkel Op Dreef. Dat hoeft niet elke week maar kan ook om de week of een keer per maand. Geen probleem, we zijn blij met elke hulp die ons geboden wordt. Momenteel is er op de volgende afdelingen plaats voor enkele enthousiaste medewerkers: Het Depot en het transportteam, op het Meubelplein, in de Winkel van Sinkel, op de afdeling Curiosa, in de Muziekdoos en in de Koffiecorner. Indien u als vrijwilliger wilt werken in een enthousiast team van ruim 170 medewerkers kunt u zich aanmelden bij elke medewerker van genoemde afdelingen op woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend een of meerdere keren op proef mee te werken. Bel naar 0252-216288. U hoort een antwoordapparaat. Nadat u uw naam en telefoonnummer heeft ingesproken en heeft gemeld dat u zich wil aanmelden als medewerker van een bepaalde afdeling wordt u door het hoofd van die afdeling teruggebeld. Of via www.kringloopwinkelsassenheim.nl Kringloopwinkel Op Dreef is gevestigd op de Kagerdreef 90 te Sassenheim.


Stichting Platform                         Gehandicapten Teylingen stopt

teylingen n Wethouder Arno van Kempen heeft woensdag 14 augustus de bestuursleden mevrouw Raijmans en mevrouw Van Sabben bedankt voor hun jarenlange inzet voor Stichting Platform Gehandicapten Teylingen. De Stichting stopt met haar werkzaamheden.

De stichting, ook bekend als SPGT heeft ruim 22 jaar bestaan. Beide dames zijn vele jaren actief geweest voor de SPGT. De stichting bracht jarenlang een nieuwsbrief op papier uit. Mensen met een beperking ontvingen zo handige en praktische informatie. Daarnaast was de stichting actief als belangenbehartiger van deze groep, als verre voorloper van het adviesplatform Sociaal Domein. Ook was zij vertegenwoordigd in de klankbordgroep van de regiotaxi. De stichting beëindigt haar activiteiten. De tijden zijn veranderd: inwoners weten steeds beter de weg te vinden via internet, zelf of via hun netwerk. Ook zijn er geen opvolgers die het stokje kunnen overnemen. Daarnaast kan in het kader van de gewijzigde privacywetgeving de gemeente geen adressen van personen meer verschaffen aan de stichting. Daarom heeft de stichting besloten haar activiteiten te beëindigen. De belangen van de doelgroep zijn nu in goede handen van het adviesplatform Sociaal Domein. Dit adviesplatform adviseert het college van Teylingen gevraagd en ongevraagd op het gebied van de Wmo, Jeugdhulp en Werk & Inkomen. De belangenbehartiging is tegenwoordig ook landelijk goed en sterk georganiseerd.

Op Dreef verzamelde weer allerlei goederen in. | Foto: PR