Hebt u een waardevol kunstwerk in huis? | Foto: PR
Hebt u een waardevol kunstwerk in huis? | Foto: PR Foto:

Jan Vayne en Iris Kroes in Teylingen

sassenheim n Op zaterdag 14 september om 20:00 zal Jan Vayne, samen met Iris Kroes, een concert geven in de Pancratiuskerk te Sassenheim. Toegang is gratis.

Pianist Jan Vayne heeft improvisatie tot een ware kunst verheven. Of het nu om klassiek repertoire gaat of populaire hedendaagse muziek. Het is een bijzondere belevenis om naar zijn virtuose pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren. Jan lardeert desgewenst zijn optredens met een flinke dosis interactie. Dit geeft zijn improvisaties afwisseling en structuur. Hij weet de muziek dicht bij de mensen te brengen en bewijst daarmee dat emotie de kortste weg tot elkaar is. Hij weet bij zijn gasten een gevoelige snaar te raken.
Iris Kroes is speelt al ruim tien jaar harp en daarnaast zingt zij al sinds zij kon praten. Hierbij heeft Iris Kroes een mooie combinatie gevonden. Met haar stem bezorgt ze Nederland kippenvel. Iris Kroes, een artieste in hart en nieren, trok met haar verbluffende deelname aan The Voice of Holland meteen de aandacht. Bijna vier miljoen Nederlanders zagen haar de finale van The Voice of Holland 2012 winnen.


Taxatiedag bij 't Oude Raadhuis

warmond n Op zaterdag 28 september organiseert Het Oude Raadhuis van Warmond voor de tweede keer een Taxatiedag voor kunst en curiosa. Dit initiatief is samen met de ervaren taxateurs Gijs Essink en Patrick Becks tot stand gekomen.

Natuurlijk is het altijd spannend om eens iets van zolder te halen en te horen wat het waard is. Stel je voor dat dat oude vaasje ineens 10.000 euro waard blijkt te zijn. In 2018 werd de Taxatiedag voor het eerst georganiseerd. Het was een groot succes! De reacties waren lovend en enthousiast. Er stond een flinke rij mensen die drie voorwerpen wilde laten taxeren. Zoveel dat helaas niet iedereen aan de beurt kwam. Reden voor een herhaling met een aantal aanpassingen zodat nu wél iedereen aan de beurt kan komen. Mensen kunnen dit jaar maximaal 2 voorwerpen laten taxeren, zodat het sneller gaat en er meer mensen aan de beurt komen. Van 10.00 tot 16.00 uur is er vrije inloop en kan iedereen vrijblijvend kunst en curiosa laten taxeren door ervaren taxateurs. Alles kan aan bod komen. De kosten voor de taxatie zijn € 5,00 en daarvoor mogen maximaal 2 objecten meegenomen worden. Locatie: Het Oude Raadhuis van Warmond, Dorpsstraat 36 in Warmond.


Stand-up comedy in Trefpunt

WARMOND n Ook dit seizoen is er weer plaats voor de Open Mic in theater Het Trefpunt (Herenweg 80 Warmond) in samenwerking met Hard Gelach. Stand-up comedians Reinier Meijer en Odette van der Molen trappen op vrijdag 27 september af met de eerste van een drietal avonden.

Hoofdgast van deze editie is Reinier Meijer. Hij is gefascineerd door het menselijk gedrag en deelt zijn verwondering hierover middels unieke grappen en onvergetelijke verhalen. Revelatie van het vorige seizoen en Master of Ceremony van deze avond is Odette van der Molen. Zij kondigt naast Meijer de andere gasten aan, maar zal het publiek ook zeker trakteren op haar eigen grappen. De avond begint om 20.30 uur. Een los kaartje kost 10,00 euro of een combikaart 25,00 euro en is te koop via www.theaterhettrefpunt.nl, 45 minuten voor aanvang aan de zaal of bij de VVV Warmond (Gemeentehaven 3). De volgende avonden zijn op 29 november en 31 januari.


Reinier Meijer. Foto: PR/Els Swart