Afbeelding
Foto: pr.

Feest bij de Wereldwinkel

sassenheim n De eerste wereldwinkel in Nederland werd op 21 augustus 1969 geopend in Breukelen. Op 7 september vieren de Wereldwinkels in Nederland het 50-jarig bestaan. Ook Wereldwinkel Sassenheim viert het jubileum op die dag. Er is een heel speciale actie waarmee we terug gaan naar de oorsprong van de Wereldwinkels. zij zijn ooit bekend geworden via de MAX Havelaar koffie. In de afgelopen 50 jaar is het assortiment sterk uitgebreid, zodat zij tegenwoordig meer een fairtrade cadeaushop zijn. Om de link tussen de koffie en de cadeau-artikelen te accentueren, geldt voor zaterdag 7 september de volgende actie: Bij aankoop van een pak koffie krijgt u 20 % korting op een cadeau-artikel.


Kringloopwinkel Op Dreef zoekt vrijwilligers

Sassenheim n Heeft u er ooit aan gedacht om vrijwilliger te worden bij kringloopwinkel Op Dreef? U hoeft niet elke week actief te zijn, het kan ook om de week of een keer per maand. Momenteel is er op de volgende afdelingen plaats voor enkele enthousiaste medewerkers: Het Depot en het transportteam, op het Meubelplein, in de Winkel van Sinkel, op de afdeling Curiosa, in de Muziekdoos en in de Koffiecorner. Wie graag als vrijwilliger wil werken in een enthousiast team van ruim 170 medewerkers kan zich aanmelden bij elke medewerker van genoemde afdelingen op woensdag van 13.30-16.30 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend een of meerdere keren op proef mee te werken. Bel naar 0252-216288. U hoort een antwoordapparaat. Nadat u uw naam en telefoonnummer heeft ingesproken en heeft gemeld dat u zich wil aanmelden als medewerker van een bepaalde afdeling wordt u door het hoofd van die afdeling teruggebeld. Of kijk op www.kringloopwinkelsassenheim.nl.


Alzheimer Café

noordwijkerhout n Maandagavond 9 september 2019 vindt het eerste Alzheimer Café Teylingen/Noordwijkerhout van het seizoen 2019/2020 plaats in Noordwijkerhout met als thema: Samen bewegen.Samen bewegen is dit jaar óók het thema van Wereld Alzheimer Dag. Onderzoek heeft uitgewezen dat bewegen een positieve invloed heeft op de werking van de hersenen. Naast informatie kunt u met een aantal oefeningen zelf ervaren wat de effecten zijn van bewegen Linda Eleveld gaat hierover in gesprek met Kirsten Mollema, buurtsportcoach van de gemeente Noordwijk. Het Alzheimer café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners n andere geïnteresseerden. Het Alzheimer café is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. Adres: Tuinkamer WZC Munnekeweij, Via Antiqua 25, Noordwijkerhout. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Meer info: me. W van der Kwaak, tel 06 46033996