Cursus: Maak je eigen fotoboek

sassenheim n In de bibliotheek van Sassenheim, Kerklaan 2, wordt op woensdag 11 en 18 september van 14:15 uur – 16:15 uur de cursus 'maak je eigen fotoboek' gegeven.

In deze 2-delige cursus leer je de basishandelingen die je nodig hebt om een fotoboek met tekst te kunnen maken. Bijvoorbeeld foto's toevoegen, verplaatsen en van grootte veranderen en tekst toevoegen en opmaken. Daarnaast leer je hoe je je boek verder kunt verfraaien door het toevoegen van achtergronden en het gebruiken van sjablonen. De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven door vrijwilligers van Seniorweb. Voor de cursus neem je je eigen laptop mee. Met slechts 6 deelnemers per cursus is er voldoende ruimte voor aandacht en vragen. Kosten: € 15,- voor leden van de bibliotheek en/of Seniorweb en € 20,- voor niet leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl. Daarnaast is er vanaf donderdag 5 september iedere week van 14:00-16:00 uur. Inloop is gratis!


Windows 10 workshop in Warmond

warmond n De Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Warmond biedt in samenwerking met Seniorweb workshops over Windows 10 aan. Windows 10 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Tijdens deze workshops ontdekken deelnemers wat ze er zelf mee kunnen.

Op maandag 16 september gaat het over Bestandsbeheer. De workshops van elk 2 uur worden gehouden op maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de bibliotheek van Warmond. Er wordt gewerkt in kleine groepjes, maximaal 6 deelnemers, zodat u alle tijd en aandacht krijgt. Een laptop hoeft u niet mee te nemen. Deze staat voor u klaar in de bibliotheek.
Op 23 september staat Edge op het programma, en op 30 september Veiligheid en onderhoud. In deze laatste workshop ontdekt u wat u kunt doen om uw computer te beveiligen en te onderhouden. Leer een goed wachtwoord kiezen, antivirus- en antispywaresoftware gebruiken, back-ups maken, herstelpunten terugzetten en programma's verwijderen. De kosten per workshop zijn € 7,50 voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en/of Seniorweb en € 10,00 voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl. Heeft u een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Warmond is dit spreekuur vanaf woensdag 4 september iedere week van 13:00-15:00 uur. Inloop is gratis!
Bibliotheek Bollenstreek, Herenweg 80, Warmond.


Beginnerscursussen bij Sassem Troef

sassenheim n Al vele jaren is er bij Sassem Troef een bridgecursus op de dinsdagavond. Ook dit jaar is dat weer het geval met ingang van dinsdagavond 10 september.

Dit seizoen start er ook op de woensdagmiddag zo'n cursus. Vanaf woensdagmiddag 11 september (aanvang 13.30 uur) wordt deze cursus gegeven in partycentrum De Oude Tol in Sassenheim. Bridge is een boeiend kaartspel, maar ook een sociale bezigheid. Na afloop van het kaarten nog even gezellig napraten met elkaar leidt vaak tot nieuwe vriendschappen.
Indien u interesse heeft: er is een gratis en vrijblijvende kennismakingsavond op dinsdagavond 3 september, eveneens in De Oude Tol. Ook kunt u informatie vinden op de site van Sassem Troef (www.sassemtroef.nl).
Als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor de kennismakingsavond of de cursus kan dat telefonisch bij Marianna Hiel, de gediplomeerde bridgedocente van deze cursussen (06-55725036) of per e-mail (leukbridge@kpnmail.nl) . De kosten van de cursus zijn € 85,00 inclusief lesboek (14 lessen).