Alleenstaande mannen gezocht

teylingen n Welzijn Teylingen organiseert op vrijdag 27 september het Singlescafé. Singlescafé is het oude Daten60+ in een nieuw jasje gestoken. Een gezellige en ontspannen avond voor alleenstaande 60 plussers uit de Bollenstreek met muziek, een hapje en een drankje. Net als voorgaande jaren is het aantal aanmeldingen van dames weer hoog, maar waar blijven de heren?

Dit jaar is er voor gekozen om het speeddaten weg te laten en er een gezellige en ontspannen ontmoetingsbijeenkomst van te maken waar men zelf kan bepalen met wie men wel of niet in gesprek gaat. Doel van de bijeenkomst is het vinden van een nieuwe partner of een goede vriendschap. Leuk om te zien is dat er ieder jaar weer leuke contacten worden gemaakt. Vanwege het groot aantal aanmeldingen van dames kunnen alleen de heren nog inschrijven. Voor hen geldt: "Heren laat de dames niet zitten, geniet van een gezellig avondje uit en schrijf u in!" U kunt zich nog aanmelden t/m 15 september. Het Singlescafé vindt plaats op vrijdag 27 september en start om 19.30 uur op een discrete locatie in de buurt van Noordwijk. Na aanmelding ontvangt men de definitieve locatiegegevens. De toegang bedraagt € 12,50 per persoon, dit is inclusief toegang, koffie, thee een hapje en 2 consumptiebonnen voor een drankje. Aanmelden kan tot 15 september via een mail naar: aanmelden@welzijnnoordwijk.nl of telefonisch bij Nikki van der Ven, Welzijnsconsulent Welzijn Noordwijk: 06-40567077.


Workshop e-books op je e-reader

sassenheim n Wil je graag e-books lezen op je e-reader? Maar weet je niet goed hoe je de e-books van de Bibliotheek erop krijgt? Dan is deze workshop iets voor jou!

Hoe download je een e-book van de Bibliotheek? En hoe krijg je dit boek dan uiteindelijk op je e-reader? Tijdens deze workshop wordt alles haarfijn uitgelegd. Na deze workshop kun je zelfstandig inloggen bij de online Bibliotheek, en boeken op een makkelijke manier uitkiezen en downloaden op je e-reader om te lezen. Kom je naar de workshop? Neem dan wel je lenerspas mee en het wachtwoord om in te loggen op de site van Bibliotheek Bollenstreek, zo kunnen we direct helpen. Ook is het raadzaam om je eigen e-reader en/of laptop mee te nemen. De workshop vindt plaats in de bibliotheek van Sassenheim, Kerklaan 42, op donderdag 19 september van 10:00-12:00 uur. Aanmelden kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek en via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Kosten: € 7,50 (cursus alleen voor bibliotheekleden).


Jeu de Keu en 6-boulestoernooi

voorhout n Tijdens de najaarsfeesten in ons dorp organiseert de Biljatrvereniging Agnes in samenwerking met de Oranjevereniging twee ludieke spelvormen.

Op maandagmiddag 9 september spelen we in het clubgebouw De Klein Agnes het spel Jeu de Keu, waarbij de biljartballen soms op hilarische wijze over het biljart rollen, vaak tot groot vermaak van het publiek. Iedereen is welkom om dit leuke spel te komen spelen. U kunt zich inschrijven vanaf 12.45 uur. Start is om 13.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,-. Dinsdagochtend om 10.00 uur spelen we het 6-Boulestoernooi. Hierbij moet met jeu de boules ballen worden gegooid op een zeil met verschillende vakken, die een bepaald aantal punten vertegenwoordigen. Degene met de meeste punten wint het spel. Het spel wordt gespeeld bij de Biljartvereniging die ook beschikt over vier jeu de boules banen. Deze ochtend wordt gespeeld op drie banen. Bij deze banen is een overdekt terras. U kunt zich inschrijven vanaf 9.30 uur en het inschrijfgeld bedraagt € 2,-. De Kleine Agnes bevindt zich op sportpark Elsgeest.