Initiatiefnemer Arie Dwarswaard kreeg het eerste exemplaar uitgereikt uit handen van vormgeefster Arjen Bosscha. | Foto: PR
Initiatiefnemer Arie Dwarswaard kreeg het eerste exemplaar uitgereikt uit handen van vormgeefster Arjen Bosscha. | Foto: PR Foto:

Klaprooshoffers schrijven eigen geschiedenis

VOORHOUT n De bewoners en oud-bewoners van de huizen Klaprooshof 2 tot en met 20 hebben hun eigen geschiedenis geschreven. Het boek met alle verhalen is zaterdag 21 september gepresenteerd. Initiatiefnemer Arie Dwarswaard kreeg het eerste exemplaar uitgereikt uit handen van Arjen Bosscha, die het boek fraai heeft vormgegeven.

In 1994 kregen de toenmalige kopers van de tien huizen aan de Klaprooshof de sleutels van hun huis. Veel van hen wonen er nog, sommigen verhuisden. Om stil te staan bij 25 jaar bewoners van de Klaprooshof lanceerde bewoner Arie Dwarswaard tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel het plan om dat jubileum met elkaar te vieren. Naast een buurtbarbecue die 6 juli plaatsvond, werd ook het plan geopperd om van alle bewoners en oud-bewoners verhalen te verzamelen over het leven aan de Klaprooshof. Vrijwel iedereen werkte mee. Fotoboeken werden uit de kast gehaald en vooral veel kinderen vertelden hun verhaal over hun onbezorgde jeugd in deze straat.

Dit buurtinitiatief kwam in aanmerking voor een financiƫle ondersteuning door het Jacoba van Beierenfonds. Daardoor kon het boek voor een aantrekkelijk bedrag aan iedereen worden aangeboden. Met de inzet van Arjen Bosscha, Lia Vlug, Theo Smit en Arie Dwarswaard konden de jubileumactiviteiten worden gerealiseerd.