No worries gaat starten met een western thema

voorhout n Het jongerenwerk van Welzijnskwartier organiseert op zaterdag 28 september No Worries met een western party voor LVG jongeren van 14 tot 18 jaar. We gaan dus lekker in de weer met de cowboy hoeden op.

Natuurlijk is er weer de Kahootquiz wat deze keer (laat zich raden) over western zal gaan.
Verder zijn er jongeren aanwezig die gezellig met jou een potje gaan poolbiljarten, darten of tafelvoetballen. Begeleiding is dus aanwezig. Entree is 4 euro (incl. 2 consumpties) . De avond start om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur.
No Worries wordt georganiseerd in jongerencentrum Ex Voto, aan de Jacoba van Beierenweg 118b in Voorhout.


Digitaal Inloopspreekuur

teylingen n In de Bibliotheek van Sassenheim, Voorhout en Warmond vindt iedere week een digitaal inloopspreekuur plaats. Hier kan iedereen terecht met vragen over het gebruik van internet, laptop of andere digitale vragen. Er is deskundige begeleiding aanwezig en zij helpen bezoekers graag verder, ook kan er uitleg gegeven worden over bijvoorbeeld e-readers, smartphones of tablets. Het inloopspreekuur is gratis toegankelijk en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Vooraf aanmelden is niet nodig. In de bibliotheek Sassenheim is het spreekuur op donderdag van 14:00-16:00 uur, in Voorhout op dinsdag van 10:00-12:00 uur en in Warmond op woensdag van 13:00-15:00 uur. Loop gerust eens binnen. Voor digitale cursussen (bijv. Windows 10) kun je kijken op

www.bibliotheekbollenstreek.nl


Expositie Meccano Gilde

sassenheim n Meccano, speelgoed met herinneringen uit onze jeugdjaren? Of is het nog steeds technisch speelgoed voor jong en oud?

Het Meccano Gilde Nederland organiseert op 5 oktober al voor de vierde keer een meccano expositie in Bernardus te Sassenheim. Hier worden allerlei meccano modellen tentoongesteld, zoals werkende hijskranen en auto´s. De expositie is geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Meccano staat onder veel mensen bekend als speelgoed waarmee zij in hun jeugd veel gespeeld hebben. Het bestaat uit allerlei losse onderdelen die door middel van boutjes en moertjes in elkaar gezet moeten worden om een model te maken.
Voor de leden van de Meccano Gilde Nederland is het nog steeds een levendige hobby met veel uitdagingen. Graag nodigen zij u uit om te komen kijken naar de bijna oneindige mogelijkheden van meccano.
Toegang = gratis.