Noëlle Vos in de aanval. | Foto: PR
Noëlle Vos in de aanval. | Foto: PR Foto:

Foreholte Dames: Soms zit het mee, soms zit het tegen

voorhout n Zaterdag stond voor de Foreholte dames de uitwedstrijd tegen Aalsmeer in de planning. Een team waar Foreholte al aardig tegen geoefend had. Wetende dat de dames van Aalsmeer 2 schutters in de gelederen hadden werd er voorgenomen dat Foreholte daar geconcentreerd op zou verdedigen.

Na een rommelige warming up klonk het fluitsignaal en leek het erop dat iedereen van Foreholte wel scherp was. Het lukte in de aanval om met goede druk en concepten het doel van Aalsmeer te vinden. Het scoreverloop gaf geen duidelijk verschil van kwaliteit en het leek een spannende pot te worden. Ineens was daar de voorsprong van 2 punten voor Aalsmeer en sloeg de paniek bij de Dames van Foreholte toe. Aalsmeer ging met 3 punten voor de rust in. Helaas zat het allemaal niet mee. Kansen van Foreholte werden op paal en lat geschoten en de keepster van Aalsmeer stond zo nu en dan ook in de weg. Verzilveren van die kansen had Foreholte weer in de wedstrijd kunnen brengen maar dat zat even tegen. De eindstand 31-25. Het spel van Foreholte moet zekerder worden en de snelheid moet volgende wedstrijd thuis tegen PSV weer helemaal terug is. Zaterdag 28 september speelt dames 2 van HV Foreholte om 109.00 uur een wedstrijd tegen Gemini. Aansluitend volgt de wedstijd van de dames 1 van HV Foreholte tegen PSV om 20.45 uur.


Sepehr Safi helpt Teylingen met hattrick aan eerste overwinning

sassenheim n Teylingen is de competitie begonnen met een overwinning op Altior. In Langeraar wisten de Sassenheimers driemaal het net te vinden, telkens door één en dezelfde speler. Spits Sepehr Safi was de grote man en nam alle goals voor zijn rekening.

In de beker trof Teylingen louter sterke tegenstanders en dat vertaalde zich in drie nederlagen, waarin geen één keer werd gescoord. De competitie tegenstanders zijn veelal van een heel ander kaliber. Altior was zo'n tegenstander. Het gemis van vier ervaren en inmiddels gestopte basisspelers laat zich flink voelen, plus het feit dat er in de huidige selectie veel spelers afwezig zijn op dit moment om diverse redenen maakt het lastig, zo valt te lezen op de clubsite. De doelstelling van handhaven geeft aan dat Altior een ploeg zal zijn die onderin mee gaat draaien in de Tweede Klasse.

Teylingen daarentegen zal heel iets anders van plan zijn met een talentvol en fit team. De teruggekeerde Safi in de spits is het aanspeelpunt en na een klein half uur mocht hij vanaf elf meter aanleggen om de 0-1 op het scorebord te zetten. Kort hierna, na een knappe individuele actie, bracht hij de marge op twee. Altior stelde hier bar weinig tegenover. In het tweede bedrijf besliste de spits de wedstrijd door 0-3 te maken en was de mooie 1-3 van Reber Taha er eentje voor de statistieken.

Safi was blij met de eerste driepunter: 'Het ging best goed vandaag, Altior is er niet aan te pas gekomen en wij hadden veel de bal. Het is lekker dat we starten met een zege, maar Altior is niet één van de sterkere tegenstanders in de competitie'. Over zijn eigen optreden is de spits ook te spreken: 'Ja, ik speelde best lekker. Ik was aanspeelbaar en kon met korte combinaties voor gevaar zorgen. Ik verwacht dat we een goed seizoen kunnen draaien met deze talentvolle groep, waarin ik hopelijk een belangrijke rol kan spelen voor het team'.

Teylingen kan zich nu opmaken voor twee thuiswedstrijden, te beginnen aanstaande zondag tegen Laakkwartier. Een week later komt Oliveo op bezoek in Sassenheim.