Dominique Kuhn als vaste waarde weer voorop in de strijd. | Foto: PR
Dominique Kuhn als vaste waarde weer voorop in de strijd. | Foto: PR Foto:

Seizoen Bassets nu al een succes

sassenheim n Voor de rugbyers van The Bassets kan het prille seizoen nu al niet meer stuk. In een nieuwe opzet van de competitie moesten The Bassets in een poule van vier teams zich zien te plaatsen bij de top acht van rugby Nederland om daarin te strijden voor het landskampioenschap.

Het vernieuwde Bassets team van coach Storm Carroll leed geen enkele nederlaag en plaatste zich als groepswinnaar in de kampioensklasse. Dit verraste vriend en vijand, maar de Sassenheimers zijn een totaal andere ploeg dan vorig seizoen. The Bassets heeft dit jaar een gezonde mix van eigen talenten aangevuld met buitenlandse gastspelers en een hechte kern basiskrachten. Met deze combinatie is The Bassets de verrassing in rugby Nederland. De laatste wedstrijd uit tegen Eemland in Amersfoort moesten The Bassets ook hen aan de zegenkar spijkeren en dat ging niet zonder slag of stoot. De Amersfoorters bleken een taaie opponent en verloren uiteindelijk toch hun dappere strijd met 20-30.

De grootste verrassing was niet de uitslag maar het meespelen van Erik Wijten. Deze jongen van de club trok twee jaar geleden de stoute schoenen aan en vertrok voor studie en rugby naar Ierland. Na twee jaar vond hij het welletjes en was het net niet wat hij zocht. Met een dozijn aan ervaringen rijker streek hij weer neer in Sassenheim. Daar zag hij vorige week zijn oude ploeg weer aan het werk en daarop pakte hij zijn kicksen weer, trainde afgelopen week mee, kreeg een basisplek en speelde tegen Eemland als nooit tevoren. Nu The Bassets zeker zijn om bij de top acht te spelen kunnen zij voort borduren want nu komt het echte werk eraan.