Proef wijnen uit verschillende wijngebieden en geniet van de hapjes en muziek. | Foto: PR
Proef wijnen uit verschillende wijngebieden en geniet van de hapjes en muziek. | Foto: PR Foto:

Genieten van wijn, hapjes en muziek op het Wacky Wine Festival

n Met De Teylinger wellicht gratis genieten?

sassenheim n Met je (eigen) glas in de hand wandel je langs de tafeltjes , waar wijnen uit alle windstreken der aarde te proeven zijn. Tussendoor krijg je hapjes geserveerd en kun je genieten van de energieke muziek van Soulbeach. Welkom bij de tweede editie van het Wacky Wine Festival!

Wijnliefhebbers mogen zondag 6 oktober in hun agenda zetten. Het Van der Valk Hotel Sassenheim is dan het toneel van de tweede editie van het Wacky Wine Festival. Van 14.00 tot 20.00 uur kun je genieten van allerlei soorten wijn. Bekende wijnhuizen geven acte de présence, maar ook verborgen parels komen aan het licht. Want niet alleen de algemeen bekende wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje zijn vertegenwoordigd, ook landen waar je misschien niet zo snel aan denkt. Turkije bijvoorbeeld heeft ook schitterende wijnen. In totaal zijn er meer dan 75 wijnen die je kunt proeven. Maak kennis met de wijnmakers, waaronder Kirsten en Christiaan van Wijnhuis Traditions, bekend van het televisieprogramma 'Het Spaanse Dorp Polopos.' Naast de kraampjes met wijn zijn er ook kraampjes waar heerlijke hapjes, bites en fingerfood te verkrijgen zijn. En de energieke podiumact Soulbeach, vijf mannen strak in het pak, maken er een swingend geheel van.

Masterclasses

Voor wie het niet alleen bij proeven wil laten, maar ook graag meer wil weten over wijn, zijn er diverse masterclasses. Zo geeft Marine Maillez om 14.30 uur een masterclass over de wijnen van Zuid-Frankrijk. Eduardo van het Chileense wijnhuis Ventopuro gaat om 16.00 uur in op de wijnen van Chili. Chantal Langeveld van Gastrovino Langeveld uit Sassenheim is de organisator van het Wacky Wine Festival. Zij verheugt zich met name op de masterclasses "Het mooie van wijn is dat er altijd een verhaal achter zit", legt ze uit. "Het is allemaal gegist druivensap en toch is iedere wijn weer anders en daar valt veel over te vertellen." Als je dus meer van wijn wilt weten, dan kan dat, maar er valt daarnaast gewoon veel te proeven en te beleven op het Wacky Wine Festival. "Je krijgt je eigen glas en twee gratis proefmunten. Het glas mag je uiteraard mee naar huis nemen. Wil je gewoon lekkere wijn proeven, kom dan vooral langs. En bevalt de wijn? Dan is die natuurlijk verkrijgbaar in onze winkel!"

Bier

Naast wijn is er op dit Wacky Wine Festival ook aandacht voor bier. Twee bijzondere brouwerijen zijn aanwezig. Proef het bijzondere speciaalbier van Solt uit Groningen of probeer de ambachtelijke bieren van Baladin uit Italië. Net als de wijnen zijn dit ook dranken met een verhaal! Meer weten? Kijk op www.wackywinefestival.nl. Hier vindt u alle deelnemende wijnhuizen en meer informatie. En u kunt op de site uiteraard tickets kopen á €12,50,- (exclusief de masterclasses.) Tickets zijn uiteraard ook verkrijgbaar in de winkel aan de Hoofdstraat 232 in Sassenheim.

Lezersactie

Maar wellicht kunt u ook op een àndere manier van de partij zijn. De Teylinger en Gastrovino Langeveld geven namelijk samen 10 x twee kaarten weg! Wat moet u doen? Stuur een mail naar redactie@deteylinger.nl en vertel ons waarom ú graag naar het Wacky Wine Festival wilt en met wie. Uit de inzenders verloten wij dan 10 x 2 kaarten!


Dinsdagavond-concert St. Cecilia

voorhout n Het harmonieorkest van St. Cecilia geeft op dinsdag 8 oktober een concert in jongerencentrum @Hok, samen met de Bollenband. Aanvang is om 19.30 uur en duurt tot 21.15 uur.

Het harmonieorkest heeft een aantal jaren geleden een oude traditie weer leven ingeblazen, maar deze keer met een leuke twist. St. Cecilia zal zorgen voor vrolijke, lekker in het gehoor liggende muziek.en ook wordt er samengewerkt met presentator/zanger Kees-Jan Visser. Tijdens dit concert zullen er ook gast-dirigenten voor het harmonieorkest verschijnen. Deze speciaal uitgekozen zeer gedreven muzikanten zullen proberen om een muziekmars te dirigeren. Hopelijk letten de muzikanten goed op, want deze dirigent zal de muziek anders aangeven dan de vaste dirigent Paul Martens. De Bollenband, de muziekgroep van Stichting de Zevensprong uit Sassenheim twee keer een blok nummers laten horen, deze speciale muzikanten spelen op stokjes, belletjes en verschillende soorten trommels.

Er komen gast-dirigenten voor het harmonieorkest.| Foto: PR