Teylinger moet op de fiets

TEYLINGEN n De gemeente wil de inwoners op de fiets krijgen. Zij werkt aan een betere bereikbaarheid voor de pedalerende inwoners. Hiertoe is een actieplan ´Fiets´ in wording in de gemeentelijke burelen. Welk een geboorte deze samensmelting oplevert, is nog onzeker, maar aan de pedalen gaan is wel zeker.

door Nico Kuyt

In de afgelopen raadscommissie Ruimte debatteerden de raadsleden over een betere fietsbereikbaarheid in en van de gemeente. Een motie van D66 vroeg hierom. Wethouder Marlies Volten legde het de commissie opiniërend voor. 'Ga fietsen', bedacht D66, ga vooral direct met buurgemeenten in gesprek in plaats van al die regionale verbanden en ga kijken welke fietspaden er meer mogelijk zijn. De gezondheidswinst weegt ruimschoots op tegen het aantal ongevallen. Grote maatschappelijke baten voor gemeente, minder parkeerplekken voor de auto. Verknoop de OV met de fiets. Begin met het bevragen met groep 8, wat ervaren de kinderen als knelpunten. 'Ho, ho ', roept de VVD. Dat moet leiden tot een reductie aan parkeerplaatsen voor auto's en dat willen we niet. En hoe zit het met de oudere fietser, vraagt de PvdA zich af. Hoe zit het met hun veiligheid, die traumafiets. Kunnen in kernen de fietsers niet voorrang krijgen boven auto's, zo stipuleert opeens de ChristenUnie een nieuw idee. En Trilokaal, wij missen de doelgroep forensen die van en naar het station fietsen, is dat niet onveilig. Maar die forenzen worden waarschijnlijk nog wel gevonden, dat zal best. In ieder geval is de wethouder tevreden met de geleverde info en gaat met gedeelde opinies aan de slag om een beleid uit te stippelen. Een wens van een wind in de rug is haar wel gepast en gegund. Dat pedaleert toch wat gemakkelijker. In december gaat de commissie verder met de wethouder praten en doordenken wat zou een koers kunnen zijn en met welke doelen. Daarna komt er een uitwerking van het actieplan 'Fiets'. Dat resulteert in een actieplan in het voorjaar van 2020.
En dan op de pedalen maar.
Stevig doortrappen.


Irriterend gemeentebeleid

ingezonden n Na het vertrek uit Bloemenschans 28 (Voorhout) door onze buurman in februari 2017 bleek dat de gemeente het pand had aangekocht om er voor de periode van 2 jaar statushouders te huisvesten. Deze beslissing werd per brief aan ons medegedeeld, waarna ook een bijeenkomst werd gehouden in het bestuurscentrum te Voorhout voor belanghebbende buurtbewoners om e.e.a. uit te leggen.

In mei 2019, al voor de 2 jaren om waren, bleek er een sociale huurwoning in Voorhout voor het Syrische gezin beschikbaar te zijn, zodat zij vóór 28 mei verhuisd moesten zijn. Hun verzoek (en dat van veel meelevende buren) of dat 10 dagen later kon, dus na het beëindigen van de Ramadan, werd negatief geantwoord. De situatie na het vertrek van het gezin is nu ( 17 september) zo dat het huis nog steeds leeg staat, ondanks meerdere - schriftelijke - toezeggingen dat het "zeer binnenkort" in de verkoop zou gaan! Gezien de enorme krapte op de woningmarkt, maar bovendien het niet goed beheren van gemeenschapsgeld, is dit voor ons onverteerbaar! Het is dan ook een oproep aan de burgemeester en betrokken wethouders om hier nu eindelijk snel verandering in aan te brengen.

Cees en Hanny Segaar, Voorhout


Voorstelling gaat niet door

sassenheim n Helaas gaat de voorstelling "Niemand dan wij" van zaterdag 28 september in Theater 't Onderdak, niet door. Bezoekers die al kaarten hebben gekocht, ontvangen hun geld retour.