Reünie( oud) Boekhorstlaan-bewoners

ingezonden n De Boekhorstlaan is één van de oudste straten van Voorhout. Heel veel mensen hebben daar gewoond, zijn er geboren en of opgegroeid. Het is dus een straat met veel geschiedenis.

Een van de oud- bewoners van de straat, Anton Jirka, wilde graag een reünie organiseren voor de ( oud ) bewoners van deze straat. Ik, Han van der Geer ( ook een oud-bewoner ), wilde hem daar graag bij helpen en samen zijn wij op zoek gegaan naar de huidige adressen van de mensen die er toen woonden. Via diverse contactpersonen en het archief in Leiden zijn wij heel veel adressen op het spoor gekomen. Een enkeling woont nog in de straat en een aantal mensen wonen nu elders in Voorhout. Ook zijn er een aantal mensen uitgevlogen naar alle provincies van Nederland. Ja, een enkeling is zelfs geëmigreerd naar een ver land. Helaas hebben wij die mensen niet kunnen bereiken. De meeste mensen waren erg enthousiast en wij gingen aan het werk om een geschikte locatie te vinden voor ruim 100 personen. Deze hadden wij gevonden in De Kleine Engel in Lisse.
Op zondag 22 september jongstleden was het dan zover. Van 14.00 uur tot 17.00 uur waren de 108 aangemelde personen aanwezig en hebben er een geweldig feest van gemaakt. Er waren veel oude foto's te zien en er was veel historie te lezen dus er was gesprekstof voldoende. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er menig oud verhaal opgehaald.
Aan het einde van de middag gingen de aanwezigen met een blij gevoel weer naar huis. Het is heel goed mogelijk dat de oude vriendschapsbanden weer zijn aangehaald en dat is dan ook precies de bedoeling van een reünie.
Mede dankzij de medewerkers van De Kleine Engel is het een grandioos feest geworden en ik wil dan ook al deze mensen heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Ook wil ik samen met Anton Jirka alle Aanwezige reünisten bedanken voor het vertrouwen in ons en voor hun medewerking aan deze reünie.

Han van der Geer.