3D visualisatie Taludtrap Oosteinde Noordzijde. | Foto: PR
3D visualisatie Taludtrap Oosteinde Noordzijde. | Foto: PR Foto:

Nieuwe route NS-Station Sassenheim

sassenheim n Vanaf begin november kunnen fietsers en wandelaars vanaf beide zijden van het spoorviaduct Oosteinde/Warmonderweg via een trap met fietsgoot naar het fietspad Klinkenberg toe dat langs het spoor en de Stationslaan loopt.

Hiermee ontstaat een nieuwe fiets-/wandelroute van en naar station Sassenheim. En een alternatieve fiets-/wandelroute voor de Wasbeeklaan (Warmond). De wens om de trappen aan te leggen is mede afkomstig van bedrijven en particulieren; de omgeving van bedrijventerrein Greenib en Hotel Sassenheim zijn beter bereikbaar per fiets en te voet. Met de aanleg van de trappen verbetert de gemeente Teylingen de verkeersveiligheid. Fietsers en voetgangers hoeven niet meer over de weg of door de berm van de Stationslaan te fietsen of te lopen.De nieuwe fiets-/wandelroute als voorziening voor NS-Station Sassenheim stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer. In de laatste week van september starten de werkzaamheden. Naar verwachting is de nieuwe fiets-/wandelroute begin november klaar voor gebruik. Tijdens de werkzaamheden draagt de aannemer de zorg voor verkeersveiligheid en beperken van eventuele overlast.


Gemeente houdt vinger aan de stikstofpols

TEYLINGEN n De gemeente is gestart is met het inventariseren van de activiteiten en projecten, die geraakt worden of zijn door de recente uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). De verwachting is dat de gemeente deze inventarisatie binnen enkele weken kan afronden.

door Nico Kuyt

De gemeente is in overleg met de Omgevingsdienst, om een inschatting te kunnen maken voor welke projecten/activiteiten wel/geen significant negatief effect te verwachten is op de Natura 2000- gebieden. De omvang van een project en de afstand tot aan een Natura 2000- gebied spelen hierbij een rol. Voor de projecten waarbij geen significant negatief effect te verwachten is, kan gesteld worden dat de Wet natuurbescherming de uitvoering van het project niet in de weg staat. Deze plannen kunnen waarschijnlijk doorgaan. Voor de overige projecten moet gewacht worden op nieuwe regelgeving en/of een nieuwe rekenmethode. Deze wordt in de loop van september 2019 verwacht. Op dat moment kan een aanvang worden gemaakt met het (opnieuw) beoordelen van deze plannen. Gelet op de verwachte drukte bij de onderzoeksbureaus die de onderzoeken moeten uitvoeren en de Omgevingsdienst West Holland die deze berekeningen moet beoordelen, neemt deze afronding naar verwachting enige maanden in beslag, zo antwoordt B&W op vragen van de CDA-raadsleden Gerben Dijkstra en Sybrinne de Vries.