Foreholte wint tegen RKDEO (3–2)

voorhout n Angstgegner RKDEO meldde zich al snel in het prille seizoen op de Elsgeest om het tegen Foreholte op te nemen. De Nootdorpers lieten er ook verder geen gras over groeien, want reeds in de 4e minuut na het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jhamai, lag de bal achter keeper Matthijs Guijt. In de tegenaanval speelde Quincy Tjaden de naar rechts uitgeweken spits Tommie Simonis aan. Hij vond op zijn beurt de inschuivende middenvelder Fabian Pak, waarop Olle Roffelsen het belangrijke duel te makkelijk verloor en Pak geheel vrij voor Guijt de bal alleen maar in de linkerhoek hoefde te plaatsen (0 – 1). Foreholte trachtte zich onmiddellijk van deze eerste tegenvaller te herstellen. Debutant Stan Spies testte met een vliegend schot keeper Gino Epskamp en uit de daarop volgende corner was het de strakke voorzet van Sten Admiraal die bij de tweede paal het meedogenloze hoofd van spits Sam Lemmers vond (1 – 1). De Voorhouters zetten de druk op de RKDEO-defensie door en in de 10e minuut had neo-Voorhouter Ivo Smits, vrij voor Epskamp, moeten scoren toen hij, opnieuw door Admiraal, werd aangespeeld. De doelman stopte de inzet, maar de bal werd vanaf de rechterflank opnieuw ingezet en weer liet Lemmers met een harde kopstoot de bal tegen het net ploffen (2 – 1).
In de tweede helft scoorde Quincy Tjaden een fraaie gelijkmaker. De Voorhouters kropen vervolgens door het oog van de naald toen na een vermeende terugspeelbal Tommie Simonis de toegekende vrije trap bikkelhard van dichtbij in de muur schoot. Een viertal minuten later ruimde Foreholte over de linkerkant weg. Sam Lemmers sloeg de bal opnieuw binnen (3 – 2). De verwachting dat RKDEO nog eenmaal zou aanzetten om in de laatste 10 minuten alsnog tot een positiever resultaat te komen kwam niet uit. Betrekkelijk eenvoudig haalde Foreholte de snelheid uit de wedstrijd en de overwinning in de seizoensopening binnen.

Nipt verlies vanTOP/SolarCompleet tegen DOS'46

Sassenheim n Het was al wel wat vroeg in de competitie om van een topwedstrijd te spreken, maar het waren wel de nog ongeslagen ploegen die tegen elkaar speelden. DOS'46, landskampioen veld, winnaar Supercup en de eerste twee wedstrijden ruim gewonnen, zat in een goede flow. TOP/SolarCompleet was ook goed begonnen met twee duidelijke overwinningen. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op, maar gaandeweg nam DOS'46, mede door een sterke rebound, het scoringsinitiatief en liep uit naar 7-10 met rust. Na rust had TOP een hele goede fase en wist het een achterstand van 8-12 knap om te zetten in 12-12. Daarna was het weer stuivertje wisselen en waren de ploegen helemaal aan elkaar gewaagd. Bij 18-18 was het een strafworp voor DOS'46 die de wedstrijd besliste. In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, trok TOP uiteindelijk aan het kortste eind: 18-19.