Leerlingen uit klas 2 tvwo spelen spelletjes in het Engels, Duits en Frans met groep 8 op De Startbaan. | Foto: PR
Leerlingen uit klas 2 tvwo spelen spelletjes in het Engels, Duits en Frans met groep 8 op De Startbaan. | Foto: PR Foto:

Taallessen geven op de basisschool

sassenheim n "Leuk, grappig, spannend, sommige dingen waren lastig", zo reageerden 26 september de leerlingen van groep 8 van basisschool De Startbaan

Op de Dag van de Talen speelden leerlingen van de tweede klas tweetalig onderwijs van het Rijnlands Lyceum Sassenheim met hen spelletjes in verschillende talen zodat spelenderwijs Engelse, Duitse en Franse woordjes geleerd werden. In totaal gingen 35 Rijnlandse leerlingen naar 8 groepen 8 in de regio, als het mogelijk was bezochten zij hun oude basisschool. Zo kwam het dat Elke uit klas tto 2 terug was op De Startbaan: "Ja, ik werd herkend hoor door leerkrachten en een paar leerlingen. Dat was leuk, ook leuk om de school terug te zien. Met drie andere klasgenoten en een leerling uit de vijfde klas van tweetalig vwo en een taaldocent lieten we zien hoe leuk het is om een taal te leren. We gebruikten daarbij allerlei spelletjes, zoals kwartetten in het Frans, memory in het Duits en domino, bingo, pictionary en snakes&ladders in het Engels." "We kregen een warm onthaal in de klas", vertelt M. Gans, docent Frans van het RLS. "Een geslaagde les", vult Frans van der Meij, leerkracht groep 8 van De Startbaan aan, "dat komt zeker ook door het enthousiasme van de Rijnlandse leerlingen, dat werkte enorm aanstekelijk."


Najaarstentoonstelling Galerie De Pomp

warmond n Er is weer een nieuwe, zeer gevarieerde tentoonstelling van vier verschillende exposanten te zien in Galerie De Pomp. Te zien zijn onder andere de veelal door de natuur geïnspireerde sieraden van Liesbeth IJdo. Deze zijn naast metaal ook gemaakt van allerlei materialen zoals email, hout, gedroogde bloemen of etsjes. Daarnaast exposeert Conny Ostendorf zowel abstracte als figuratieve schilderijen Haar motivatie is om via beeld emotie over te brengen op de toeschouwer. Stan van Belkun, geboren te Warmond in 1961, is beeldend kunstenaar. Zijn werk is abstract expressief met als basis olie- en waterverf. Toeval is een leidend principe en geeft aanleiding tot verbeelding tot op het niveau van de kleinste details. Water is, ook vanuit zijn sportverleden, de inspiratiebron. Inka Doornkate toont keramische collages, zilveren sieraden. De keramische collages,van Inka bestaan uit kneedbaar materiaal. Voornamelijk klei en porselein. Daarnaast gebruikt ze ook vilt of metaalklei (zilverklei). Bijna altijd is ze, op de één of andere manier, bezig met combinaties. En daarbij vooral ook met contrasten. Deze contrasten kunnen heel uitgesproken maar ook heel subtiel zijn. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 15.00 - 17.00 uur, zaterdag 11.00 - 17.00 uur, zondag 13.00 - 17.00 uur.