De kinderen van de Marsstraat deden erg hun best de straat te versieren met mooie tekeningen. | Foto: PR
De kinderen van de Marsstraat deden erg hun best de straat te versieren met mooie tekeningen. | Foto: PR Foto:

Straatkunst in de Marsstraat

sassenheim n Afgelopen zaterdag 21 september vierden de bewoners van de Marsstraat dat hun straat dit najaar 15 jaar bestaat.

De kinderen versierden de straat. Daarnaast was er een gezellige buurt barbecue.

15 Jaar geleden werd de Marsstraat gebouwd op het voormalige terrein van de snackfabriek van Postma.


Samenwerken bij                         tuinproject in Sassenheim

sassenheim n Vorige week vrijdag heeft Present een tuinproject gedaan bij een kwetsbare mevrouw in Sassenheim.

Op zich niet uniek ware het niet dat hier sprake was van een unieke samenwerking tussen het 'Wijkservicecentrum in de buurt', twee stagiaires van MBO Rijnland en Stichting Present Bollenstreek.
De twee stagiaires hebben samen met twee cliënten van het Wijkservicecentrum de tuin van mevrouw ontdaan van onkruid en rommel. Mevrouw was zeer ingenomen met het eindresultaat en heeft daarnaast een hele gezellige middag gehad met de jongens en de twee meiden.

Het 'Wijkservicecentrum in de buurt' wordt vanuit het Steunpunt van het Raamwerk aan de Johan Dixstraat gerund door Manon van der Zwet en Eefje Visser; "Het doel van het Wijkservicecentrum is om mensen in de buurt van Sassenheim-Teylingen te helpen met projecten waar bewoners wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Daarnaast willen we leuke activiteiten gaan organiseren voor de buurt. We doen dit samen met onze cliënten en stagiaires van het MBO Rijnland. We werken hierbij ook samen met Present Bollenstreek omdat zij via de Maatschappelijke Organisaties projecten binnenkrijgen waar wij aan kunnen meewerken".

Rob Gremmee van Present Bollenstreek geeft aan dat de inzet van cliënten en stagiaires van het Buurtcentrum een welkome aanvulling is van de groep vrijwilligers waar Present mee werkt. "Dit is nu het derde project dat wij met het Buurtcentrum hebben gedaan en het resultaat is zeer positief. Voor de cliënten is het leuk om bezig te zijn voor anderen, het geeft een stuk waardering en is goed voor hun zelfvertrouwen. Door de begeleiding van de stagiaires heeft het Buurtcentrum nu meer mogelijkheden om cliënten in te zetten. De bewoners vinden het ook prachtig dat de cliënten bij hen aan de slag gaan".


Bloembollenactie Boerhaavegroep

voorhout n Zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse bloembollenactie van de Scouting Boerhaavegroep Voorhout plaats.

Tussen 10.00 uur en 15.00 uur gaan de jeugdleden langs de deuren van Voorhout en verkopen zij met veel plezier krokussen, tulpen, narcissen en blauwe druifjes. Vlak voor de winter is een perfect moment om de bollen te planten. Zo heeft u uw tuin klaar voor het voorjaar en draagt u daarnaast bij aan het voortbestaan van onze club.

Meer info: www.boerhaavegroep.nl/bloembollenactie.

Afbeelding