De kinderen gentoen van het verhaal van de Boekenbus. | Foto: PR
De kinderen gentoen van het verhaal van de Boekenbus. | Foto: PR Foto:

OBS de Achtbaan op reis

voorhout n Afgelopen vrijdag werd door de leerkrachten van locatie Beukenrode de Kinderenboekenweek officieel geopend.

Het verhaal van de Boekenbus, een bus vol boeken die helaas pech onderweg kreeg was een genot voor de kinderen om naar te kijken. Er werden allerlei manieren bedacht om te bus te repareren, uiteindelijk kwam Tijmen ( leerling) op het idee om uit de bus een boek over reparatie te halen en gelukkig kon Meester Jeroen, de buschauffeur uit het verhaal, geholpen door juf Marianne ( de werkman) weer op weg zodat iedereen weer nieuwe boeken kon uitkiezen in de Boekenbus. Om de Kinderboekenweek 2019 te openen, mochten de twee jongste leerlingen van de Achtbaan van de locatie Beukenrode een slinger in het thema 'Reis je mee' vasthouden en de oudste leerling van de Achtbaan mocht deze slinger na aftellen doorknippen. Komende weken wordt er veel gelezen, is er een boekenmarkt waarbij leerlingen hun boeken kunnen verkopen voor weinig geld en worden de voorleesrondes gehouden in de klas. De kinderboekenweek wordt afgesloten met de Kinderboekenvoorleeswedstrijd waarbij van elke klas een leerling op het podium mag voorlezen.


Kinderboeken in de kringloopwinkel

Sassenheim n Van 2 t/m 13 oktober is de Kinderboekenweek. Omdat de afdeling boeken in Op Dreef beschikt over een enorm grote afdeling kinderboeken, mag de kringloopwinkel uiteraard niet achterblijven.

Naast deze reguliere afdeling is er daarom tijdens de kinderboekenweek tevens een tafel vrij gemaakt om een greep uit dit ruime assortiment te presenteren. Deze tafel vindt u nabij de entree van de boekenafdeling. Het thema van kinderboekenweek is "Reis mee" Wil je reizen op de step, in de auto, op de fiets, in een tractor of een taxi. Kies je toch liever voor een reis met een luchtballon, een vliegtuig of een ruimteschip, je kan het zo gek niet bedenken of in de winkel zijn er boeken over op voorraad. Voor de kleintjes zijn er voorlees- pop-up- en verhalenboeken. Ook volop keuze voor beginnende en meer ervaren lezers. Er zijn vele planken vol boeken over dinosaurussen, school- en voetbalverhalen. Over vriendjes en vriendinnetjes, reisverhalen en de fantastische en spannende verhalen van Jules Verne. Voor liefhebbers en verzamelaars is er een kast met kinderboeken van plm. 75 jaar oud. Tevens een verzameling "Kinderboekenweekgeschenken" van heden tot jaren her. Alle boeken in uitstekende staat en vanaf 50 eurocent per stuk. De gehele opbrengst gaat uitsluitend naar goede doelen. Kringloopwinkel Op Dreef is gevestigd op de Kagerdreef 90 te Sassenheim en is op zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 13.30 tot 16.30 uur.