Anne de Vries redt Foreholte verschillende keren door goed keeperswerk. Ze stopte zelfs een strafworp. | Foto: PR Foto:

Foreholte Dames 2 verslaat Gemini

voorhout n Afgelopen zaterdag was het aan Dames 2 van HV Foreholte om het spits af te bijten in de eerste competitiewedstrijd thuis gespeeld in sporthal De Tulp.

De Dames 2 van Foreholte hebben een flinke verjongingskuur doorgemaakt. In de voorbereiding op de training is vooral gewerkt aan het eigen spel van HV Foreholte, de dekking compact en snel contact met de schutters. Dat liep in het begin wat stug. Er werd te weinig gesteund waardoor de opbouwers van Gemini ruimte kregen om hun spel te spelen. Na wat omzettingen en gesprekje in de rust werd dit echter goed omgezet en kon Foreholte hun eigen spel spelen. Een aantal snelle tegenaanvallen van HV Foreholte zorgde voor een mooie voorsprong en HV Foreholte won de eerste competitiewedstrijd met 22-18.

Dames 1

Na deze wedstrijd mocht Dames 1 aan de bak. Het publiek, mooi om te zien dat een avondje handbal veel doet in Voorhout, kreeg een spannende pot te zien. De tegenstander PSV die twee jaar terug nog in de eerste divisie speelde had al vijf punten in de competitie te pakken. Foreholte wist dus dat het een gelijkwaardige tegenstander zou zijn. Net als de HandbalSter van de week zag het er naar uit dat de dames positief zenuwachtig waren. Daardoor was de start wat onwennig maar dit kwam misschien omdat de afspraken die gemaakt waren op de training niet helemaal nagekomen werden. Na wat aanwijzingen kreeg HV Foreholte meer grip op de aanval van PSV. Dit zorgde voor een voorsprong in het voordeel van HV Foreholte. Na de rust werd duidelijk dat PSV afgesproken had om de tegenstander indien binnen bereik steviger aan te pakken. Daar tegenover moest van de kant van Foreholte meer beweging komen in de aanval en verdedigend niet verzwakken. Dit gebeurde ook niet maar de verdedigende acties werden niet altijd beloond. Het werd 25-25 door hard werken, een punt gewonnen.

TOP/SolarCompleet verliest

Sassenheim n In de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen KZ/Thermo4U uit Koog aan de Zaan is het TOP/SolarCompleet helaas niet gelukt de punten mee te nemen.

Een wedstrijd met twee gezichten, want na een slechte eerste helft waarin weinig lukte, herpakte de ploeg van coach Jan Niebeek zich op knappe wijze in de tweede helft. De achterstand van 5-11 werd omgezet in een 14-14, maar een strafworp in de laatste seconden van de wedstrijd betekende de tweede keer op rij toch verlies. De goede tweede helft liet wel zien waar de ploeg weer toe in staat is en dat geeft vertrouwen voor de laatste veldwedstrijd die alweer volgende week wordt gespeeld.
De aanval van TOP/SolarCompleet had in de eerste helft veel last van de wind, maar dat was niet de enige oorzaak van de zeer magere score. TOP speelde gewoonweg niet goed genoeg, had veel te weinig de rebound, ging de fysieke duels te weinig aan en de kansen die er zeker wel waren werden niet benut of kwamen weer uit de korf. De voorsprong voor KZ bij rust van 11-5 was dan ook niet meer dan verdiend. Na rust stond een totaal ander TOP in het veld. Met de wind in de rug werd er beter samengespeeld, meer overlegd en wat nog belangrijker was, er werd gescoord. De laatste fase van de wedstrijd was spannend. TOP knokte voor iedere bal en met name Sanne Jousma en Barbara Brouwer waren belangrijk met onderscheppingen. Het was Jousma die haar inzet beloonde met de 14-14. Een punt leek nog het maximaal haalbare, maar net als vorige week kreeg TOP in de slotseconden een strafworp tegen die werd benut. Zo verloor TOP weer nipt de wedstrijd, maar op basis van de goede tweede helft kan weer verder gebouwd worden. Met 4 punten uit 4 wedstrijden staat TOP nu in de middenmoot.