Afbeelding
Foto:

Even voorstellen: wijk-agent Cornelis van Rijn

sassenheim n Sinds begin augustus 2019 is Cornelis van Rijn samen met Dirk Meinders, wijkagent in Sassenheim. Cornelis is 34 jaar en komt uit Rijnsburg.

Wijkagent Cornelis van Rijn werkt sinds 2003 bij de politie in de Bollenstreek en heeft op meerdere bureaus ervaring opgedaan in de surveillancedienst. Hij is zich in 2016 gaan specialiseren in het werkterrein jeugd. In deze specialistisch functie had hij veel contact met ketenpartners rondom jeugd en sprak veel met de lokale wijkagenten over de jeugd in Teylingen.

Cornelis: "De wijkagenten in Teylingen waren tijdens de gesprekken over jeugd zo enthousiast over hun werkzaamheden, dat ik mij ben gaan verdiepen in het werk van de wijkagent. Wat ik al snel merkte was dat een bekend gezicht vanuit de politie in een dorp als Sassenheim, erg vertrouwd voelt voor de bewoners en ondernemers. Mijn collega-wijkagenten worden overal aangesproken en kunnen met de informatie aan de slag. Korte lijntjes met ketenpartners en een laagdrempelige manier van contact met de buurt is essentieel om je werk als wijkagent goed uit te kunnen voeren. Toen er een vacature kwam in Teylingen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld en heb gesolliciteerd. Nu ik de kans heb gekregen om als wijkagent in Sassenheim aan de slag te gaan, zal ik veel op de mountainbike te vinden zijn in de wijk. Ik wil op die manier gemakkelijk aan te spreken zijn door de buurtbewoners. Samenwerken met de buurt en met ketenpartners maakt het aanpakken van problemen makkelijker en effectiever! Schroom dan ook niet om uw vragen te stellen en mij op straat aan te spreken".


PvdA stelt handhaving uitstallingen Herenstraat ter discussie

VOORHOUT n Was eerder de VVD al met raadsvragen gekomen over de uitstallingen in de Herenstraat, nu is de PvdA aan de beurt en dan met name over de gehouden handhaving.

Sandra Groenendal (PvdA) stipt aan dat gedurende het zomerreces de BOA's op pad zijn gestuurd om het uitstallingsverbod van de gemeente te handhaven. De actie heeft tot onrust en woede onder de ondernemers geleid. Zij vinden dat met het handhaven de afspraken geschonden worden.
"Niet één ondernemer heeft een uitstalling staan die de norm van de stoepbreedte, 1,20 meter, overschrijdt. Allen zorgen ervoor dat doorgankelijkheid is gegarandeerd. Deze ongerichte acties hebben als enig effect een sterk verminderd draagvlak voor de politiek en gemeentelijk beleid. Bovendien kan de gemeente rechtszaken tegemoet zien, wanneer ze niet in gesprek gaat met de ondernemers", aldus Groenendal en geeft aan dat de uitstallingen allemaal geheel conform de gemeentelijke normen zijn.
De uitstallingen staan, op een enkele uitzondering na, zelfs op eigen grond van de ondernemer en er zijn afspraken gemaakt met de gemeente. Groenendal somt in haar raadsvragen aan B&W vele voorbeelden op, zoals de bloemenwinkel, Hotel-restaurant Boerhaave met zijn plantenbakken en Slagerij van den Berg, die zijn getroffen door de handhaving. De groenteboer moest aangifte doen van zijn uitstallingen, maar het bleek dat je geen digitaal aangifte kan doen zonder mailadres en hij heeft geen internet, noch mail. B&W heeft 30 dagen om met een antwoord te komen.(Nico Kuyt)