Aanvoerder Tom van der Krogt heeft vertrouwen in zijn team. | Foto: PR
Aanvoerder Tom van der Krogt heeft vertrouwen in zijn team. | Foto: PR Foto:

Bassets zijn er klaar voor

sassenheim n De rugbyers van The Bassets plaatsten zich enkele weken geleden vol overtuiging in de kampioenspoule en gaan nu met zeven andere clubs de strijd aan voor het landskampioenschap.

Deze competitie begint zaterdag en voor The Bassets staat gelijk de topper op het programma, dan spelen zij tegen de regerend landskampioen Diok in Leiden. Deze regioderby zal garant staan voor spanning en sensatie. De sportieve haat/liefde verhouding die beide clubs voor elkaar hebben zorgt er altijd voor dat tijdens de wedstrijden de Vonken ervan af vliegen.
Volgens Bassets aanvoerder Tom van der Krogt is zijn team er klaar voor. Iedereen is pijnvrij en staan te popelen om tegen grootmacht Diok de strijd aan te gaan. Alleen het meespelen van Blake Nightingale is nog onzeker. De rode kaart die hij opliep in een voorgaande wedstrijd is aangevochten bij de Nederlandse Rugbybond en op die uitspraak wordt nog gewacht. Vd Krogt denkt zonder of met Nightingale het Diok erg moeilijk te gaan maken en alles zal afhangen van de vorm van de dag. Dat het aan de Smaragdlaan in Leiden die middag gaat spoken is zeker en de uitslag is onvoorspelbaar, aftrap 15.00 uur en toegang gratis.


Een handbalwedstrijd duurt 60 minuten zelfs met tijdstraffen

voorhout n Fortissimo was de tegenstander van Foreholte afgelopen zondag.

Vanaf minuut 13 kregen Foreholte de aanval van Fortissimo goed onder controle. De voorsprong werd echter nooit groter dan 2 punten. De rust werd zelfs met 13-14 ingegaan. Na de rust kwamen de dames van Foreholte sterk uit de kleedkamer. Het goede verdedigende werk, inclusief keeperswerk door Feline Lanooy, werd beloond en zo liep Foreholte door goede acties, snelle tegenaanval, samenspel met de cirkel en hoek uit tot 5 doelpunten verschil. Maar op een of andere manier ging er wat mis. De dip die Foreholte normaal na de rust heeft kwam wat later. Daarbij kwam Foreholte helaas te vaak met 5 speelsters te staan waardoor Fortissimo weer grip kreeg op het spel. Met nog 4 minuten te spelen begon Fortissimo aan hun slot offensief en de fouten van HV Foreholte werden afgestraft. Fortissimo scoorde aan de lopende band. De eindstand was 26-22. Zaterdag avond 12 oktober zal het een zware avond worden want zowel bij dames 2 als dames 1 komen de koplopers op visite, VOC en Kwiek. De wedstrijden beginnen respectievelijk om 19.00 uur en 20.45 uur in Sporthal De Tulp.


Strippenkaart voor tafeltennis

sassenheim n Tafeltennisvereniging TTV Sassem ontvangt graag belangstellenden die vrijblijvend zo nu en dan eens komen tafeltennissen. Daarvoor zijn de zogenoemde strippenkaarten ingevoerd. Dit maakt het mogelijk om tegen een voordelig tarief te komen tafeltennissen zonder dat het hierbij noodzakelijk is lid van de vereniging te worden. De strippenkaarten zijn op maandagavond verkrijgbaar in de speelzaal van TTV Sassem in sporthal De Wasbeek in Sassenheim. Met de strippenkaart kunt u met 1 of 2 personen een avondje komen tafeltennissen in het reguliere seizoen (buiten de schoolvakanties). Dat kost dan 1 strip per persoon. De speelavond is altijd maandagavond vanaf 20.00 uur tot 23.30 uur. De strippenkaart blijft 2 jaar geldig. Een 10-strippenkaart kost 30 euro, een 20-strippenkaart kost 50 euro.