Foreholte wint thuis van HMSH met 3-1

voorhout n In de beginfase van de wedstrijd bepaalden de Voorhouters het tempo van de wedstrijd. Aanval na aanval golfde op het doel van HMSH af, maar het doel werd in eerste instantie niet gevonden. In de 36e minuut was er echter geen houden meer aan. De voorzet van Sten Admiraal werd door Tjeerd van der Zwaan bij de tweede paal opnieuw met het hoofd ingebracht waarna Toni Arroyo wist binnen te werken (1 – 0). Tekenend voor de inspanningen van Foreholte was dat de voorsprong precies zestig tellen op het scorebord stond. Bij de eerste de beste Haagse aanval schoot Houssie el Zeryouh diagonaal de bal langs Matthijs Guijt (1 – 1). In de tweede helft verschenen beide teams ongewijzigd weer aan de start. Het eerste kwartier kenmerkte zich door de enorme emoties die de vlagsignalen van de HMSH-grensrechter bij de thuisploeg teweeg bracht. Foreholte dreigde zich te verliezen in frustratie naar de tegenstander en leidsman Toonen. Net op tijd viel de hernieuwde voorsprong. Opnieuw was het Toni Arroyo, die dit keer fraai inkoppend uit de voorzet van Sten Admiraal de voorsprong bewerkstelligde
(2 – 1). Vlak daarna was het opnieuw Arroyo die de bal met een omhaal vanuit een voorzet van Stan Spies achter Oruc plaatste ( 3 – 1).


Topweekend voor Judo Team Bollenstreek

regio n Afgelopen zaterdag 5 oktober was het voor Judo Team Bollenstreek een drukke dag. Op drie verschillende plaatsen werd er gejudood. Zo was de B-selectie aanwezig op het Bernisse Berenjudo Toernooi in Zuidland. De voltallige A-selectie was aanwezig op het Koegrastoernooi in 'T Zand en was Eva Hornsveld aanwezig in Papendal om daar te trainen met de judo top van Nederland. De B-selectie deed goede zaken in Zuidland. De volgende B-selectie judoka's behaalden een medaille:


Eerste plaats:
Maik van den Haak, Keesje Warmerdam, Matt Nijenhuis, Timo Vrisekoop en Madelief Post


Tweede plaats
Arian Tomaka


Derde plaats
Jasper Duijnhoven, Olivier Steemers, Antoni Wempe, Sarah Stam en Ruben Klijn

Tegelijkertijd waren de A-selectie judoka's in 'T Zand ook hard aan het knokken. Ook dit resulteerde in hele mooie resultaten:

Eerste plaats
Stefan Disseldorp en
Tim van Steijn

Tweede plaats
Bas Duivenvoorde

Derde plaats
Yannick Turk, Bas Verwer en
Bram de Bruijn

Een trotse hoofdtrainer/-coach Johan Zagers: "Ook degene die geen medaille hebben behaald hebben het enorm goed gedaan."