In elke groep was er een winnaar. | Foto: PR
In elke groep was er een winnaar. | Foto: PR Foto:

Een team met een griffel

sassenheim n Op vrijdag 11 oktober is op OBS het Bolwerk de kinderboekenweek feestelijk afgesloten. Na het zingen én dansen van het kinderboekenweeklied werden de gouden griffels en - penselen uitgereikt. Alle leerlingen van de groepen 1 t/m 4 hadden een tekening gemaakt, de overige groepen hadden een verhaal geschreven. Uit elke groep werd er een 'winnaar' gekozen die óf een gouden penseel óf een gouden griffel kreeg. Onder luid applaus werden de prijzen in ontvangst genomen. Na nog eens het lied gezongen en gedanst te hebben ging iedereen weer naar de eigen groep waar de verhalen aan elkaar werden voorgelezen. Een leuke kinderboekenweek werd op deze manier feestelijk afgesloten.


In de donkere nacht                                                 met de boot naar verboden gebied...

warmond n Droomt u er wel eens van om in een gebied te komen wat normaliter verboden gebied is ? Droomt u er van om eens een spannende avondwandeling te maken door een verlaten natuurgebied ? Deze droom kan werkelijkheid worden.

Wat is er te zien, wat niet en welke dieren zijn er in het donker actief? Het IVN regio Leiden organiseert op zaterdagavond 26 oktober een spannende wandeling door de Zwanburgerpolder in Warmond in het kader van de jaarlijkse Nacht van de nacht. Dit mooie eiland in de Kagerplassen is normaal gesproken niet toegankelijk.

Eenzaamheid

De wandeling start aan het einde van de Zijldijk in Warmond. Deze dijk is via Leiderdorp te bereiken. Hier worden we met een boot overgevaren naar de Zwanburgerpolder. De boot vaart stipt om 20 uur. Als afsluiting van deze mooie en spannende wandeling zal de plaatselijke veehouder op boerderij " De Eenzaamheid " een rondleiding over de boerderij geven en is er mogelijkheid om kaas te kopen. Uiterlijk om 22 uur wordt u weer overgevaren. De wandeling voert door een polder die in deze tijd behoorlijk nat en guur kan zijn. Trek daarom stevig, warm en waterdicht schoeisel aan. Liefst laarzen of hoge wandelschoenen. Er kunnen 30 mensen mee, daarom is aanmelden voor de wandeling verplicht via want.ivnleiden@gmail.com.

LET OP : Voor routeplanner aanhouden Zijldijk 11, 2362 AE Warmond. Bijna aan einde van de Zijldijk zijn er rechts van de weg parkeervakken en aan het einde een groot parkeerterrein. Kosten 3 Euro. De boot vaart om 0.00 uur, dus wees ruim op tijd!