Penningmeesters in training

warmond n Op maandag 18 november is er van 19.30- 22.00 uur (ontvangst met koffie vanaf 19.15 uur) een workshop voor vrijwillige penningmeesters. bij Van Velzen Accountants en Adviseurs, Wasbeeklaan 3 te Warmond.

Binnen iedere stichting of vereniging gaat geld om, soms relatief veel geld. Hoe kunt u dit als penningmeester zo goed en efficiënt mogelijk beheren? Zodat u enerzijds tijd bespaart en anderzijds zorgt voor een betrouwbare financiële verantwoording. Ook voor het bestuur en kascommissie is het zinvol om te weten dat uw penningmeester de zaken op orde heeft. Bent u penningmeester of wilt u penningmeester worden voor een vereniging of stichting, dan geeft deze workshop u een goede basis. Er is ook ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Eerdere deelnemers zijn erg enthousiast over de workshop, die goed aansluit bij de vragen die er leven. "Voor herhaling vatbaar, zeker voor verenigingen die het gemist hebben". "De cursus gaf een goed beeld van wat er bij komt kijken; het was een zeer nuttige avond".

De workshop is een aanbod van Welzijn Teylingen, WelzijnsKompas Lisse-Hillegom, en Welzijn Noordwijk en wordt verzorgd door van Velzen Accountants en Adviseurs.

Aan de orde komen onderwerpen als: de functies en taken van de penningmeester, het inrichtingen en efficiënt voeren van de administratie, de kascommissie en overige onderwerpen in het kort, zoals verzekeringen, ANBI, subsidies, en BTW.

Wilt u deelnemen aan de cursus penningmeester, dan kunt u zich opgeven via www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl/aanbod/meer_informatie/65/1.

Deelname is gratis.


Mooie opbrengst voor KWF

voorhout n Voorhout is weer geweldig geweest met de collecte voor de KWF. De collecte heeft 9.886, 62 euro opgebracht. Een geweldig bedrag! Alle inwoners heel hartelijk bedankt. Ook de 120 collectanten: bedankt voor jullie inzet! Voor volgend jaar zijn nog collectanten nodig voor de twee nieuwe wijken. Help mee om ook deze wijken met veel collectanten te bezoeken. Meld je aan bij Mevr. E. Raijmans, tel. 0252- 212651.


IVN-wandeling in het Overbosch

Voorhout n Zondagmiddag 20 oktober om 14.00 uur tot 15.00 uur wordt er weer een herfstwandeling gegeven door het IVN. Het is volop herfst in het bos en al menig paddenstoel is gespot en ook tijdens de wandeling gaan we op zoek. De meeste kastanjes zijn gevallen maar op de grond liggen er nog genoeg. De vogels laten zich nog steeds horen in het bos en misschien zijn er nog bloemen, bessen en andere boomvruchten te vinden. Verzamelen bij de entree van het bos, hoek Leidsevaart – Rijnsburgerweg tegenover de dokterspost.