Noelle Vos in de aanval. | Foto: PR
Noelle Vos in de aanval. | Foto: PR Foto:

31 Doelpunten voor dames Foreholte niet voldoende voor winst

voorhout n Het Dames 1 team van Foreholte was erop gebrand om een goede pot handbal neer te zetten. Kwiek, de koploper uit Raalte zou een lastige tegenstander zijn maar omdat de Dames 2 de wedstrijd deze avond voor thuis publiek ook won van de koploper VOC, had Foreholte 1 er ook hoop op om hun eigen wedstrijd in winst om te zetten.

Dat pakte echter anders uit. Foreholte stond door het maken van foutjes binnen een mum van tijd achter met 5 doelpunten. Kwiek straft ook af als er fouten gemaakt worden. Het werd voor Foreholte achter de feiten aanlopen. De opbouwrij van Kwiek was ook sterk en verdedigend liet Foreholte het liggen. De gemaakte afspraken over de dekking zorgden voor twijfels. Daardoor konden de opbouwsters van Kwiek naar hartenlust scoren. Op zich viel het scoren wel mee nadat Foreholte achter was gekomen want hierna werd de voorsprong niet veel groter van Kwiek. Met de rust stonden Foreholte met 7 punten achter. De overgang van mandekking naar de 5-1 bracht Kwiek in de war en eigenlijk zorgde dat ervoor dat Foreholte 20 min weerstand konden bieden en gelijk konden blijven wat betreft het score verloop. Kwiek liep niet uit en Foreholte kroop langzaam dichterbij. Kwiek speelde de wedstrijd echter verder uit. Door nog wat tijdstraffen op het moment dat het leek dat Foreholte de controle kreeg op de wedstrijd werd Foreholte toch uit het spel gehaald. 31 doelpunten aan de kant van Foreholte is mooi maar 40 tegendoelpunten is te veel.


Clinic jeu de boules bij Agnes

voorhout n BV Agnes organiseerde afgelopen zaterdag een clinic voor haar jeu-de-boulesleden.

Onder belangstelling van 25 leden waren 2 specialisten van "De Vaste Voet" uit Sassenheim uitgenodigd om de alle facetten van het spel uit te leggen en ook te demonstreren. Over de boules (grootte, gewicht, materiaal), de but (hoe ver gooi je het startballetje) en grootte en ondergrond van de baan. Hoe je het beste de bal kunt gooien (onderhands uit het kommetje van je hand), waar laat je de boule voor het eerst landen (donner), wie gaat een concurrerende boule wegschieten (tireren) en wie gaat plaatsen (placer). De deelnemers konden alles direct in de praktijk brengen met deskundige aanwijzingen van de twee kenners. Overigens wordt er iedere dinsdag- en donderdagmorgen gejeu-de-bouled op de banen van de BV Agnes aan de Sportlaan te Voorhout. Belangstellenden kunnen vrijblijvend vanaf 10.00 uur een kijkje komen nemen.


Afbeelding