Judo Team Bollenstreek pakt prijzen op top toernooi in Nijmegen

regio n Afgelopen zaterdag 12 oktober stonden de jongens en meiden uit de A1 en Top-selectie van Judo Team Bollenstreek op de judomat tijdens het Nijmeegs Open. Op dit toernooi kwamen judoka's uit meerdere landen af.

'Het leuke aan dit toernooi is dat we vooral judoka's uit het oosten van Europa te zien krijgen. Interessant om te zien wat hun tactiek is en waar ze op letten in een gevecht. Meestal staan we tegenover Fransen, Belgen en Engelsen. Op dit toernooi waren er veel Duitsers, Polen, Zwitsers en er was zelfs een team vanuit Bosniƫ gekomen' aldus hoofdtrainer en coach Johan Zagers. Zoals te verwachten was het niveau heel hoog en moest er flink geknokt worden. 'Het vele harde trainen werpt zijn vruchten af. Waar we vorig jaar weleens wilden wisselen in onze pakking omdat we niet het volledige vertrouwen hadden in onszelf, durven we nu door te drukken in onze pakking en zekerheid en zelfvertrouwen te houden'. Het resulteerde in zeer spannend judo en uiteindelijke ook in heel mooie en welverdiende medailles. Zilver was er voor Eva Hornsveld en Joshua Kortekaas. Brons voor Stefan Disseldorp, Ruben Naud Fernandez en Bas Verwer.


Teylingen verpest feestje Wilhelmus

teylingen n Op een ongewoon aangename zondagmiddag wat betreft de temperatuur heeft Teylingen een knappe driepunter weten bij te schrijven op bezoek bij Wilhelmus in Den Haag.

Binnen no-time pakten de Sassenheimers de leiding om die voorsprong nog voor de rust uit te breiden naar 0-2. Na de rust volgde de 0-3, waarna Wilhelmus terug kwam tot 2-3. Dat bleef het ook en dat was een verdiende uitslag gezien het wedstrijdbeeld. Wilhelmus vierde de opening van haar nieuwe hoofdveld, ditmaal met kunstgras, maar hield er uitslag technisch gezien een kater aan over, op het eigen feestje.Na nog geen zestig seconden voetballen gaf Teylingen een sein af deze middag niet mee te willen werken aan het feestje van de gastheren. Een mooie aanval werd goed en fraai afgerond door linkerspits Sam Witkamp.Twintig minuten later scoorde spits Sepehr Safi z'n vijfde competitie doelpunt: 0-2. In het tweede bedrijf leek Witkamp het duel te beslissen, hij maakte z'n tweede treffer van de middag. In de fase hierna kwam Wilhelmus in een kort tijdsbestek terug tot 2-3. Het werd nog even spannend, maar de verdiende zege kwam gelukkig voor Teylingen niet meer in groot gevaar. Teylingen staat met zeven punten uit vier wedstrijden 7e in de Tweede Klasse C. Al laat de competitie stand een vertekend beeld zien op dit moment, waar vier teams pas twee wedstrijden gespeeld hebben en vier andere teams drie wedstrijden. De zes resterende teams, waaronder de Sassenheimers, hebben het normale aantal van vier wedstrijden achter hun naam staan. Komende zondag treft Teylingen in eigen huis HVV, wat acht punten uit vier wedstrijden behaald heeft.