Gaan hondenbezitters straks betalen? | Foto Archief/Piet van Kampen
Gaan hondenbezitters straks betalen? | Foto Archief/Piet van Kampen Foto: Piet van kampen

Beperkte lastenstijging, maar keuzes zijn nodig

n Hondenbelasting? Centrale bieb?

TEYLINGEN n B&W heeft vorige week een concept van de Begroting voor 2020 tot en met 2023 gepresenteerd. Die wordt in november de gemeenteraad voor een besluit voorgelegd. Uitgangspunt was dat de woonlasten, die bestaat uit de OZB, afvalstoffenheffing, rioolrecht en precario, niet zou stijgen dan alleen met inflatie. Het rioolrecht moet evenwel toch iets omhoog om het kostendekkend te houden.

door Nico Kuyt

Aan de kosten voor het riool wil de gemeente geen winst, maar ook geen verlies lijden. De afgelopen jaren zijn de uitgaven echter hoger dan de inkomsten. B&W stelt nu voor om in 2020 naast de gebruikelijke verhoging van het tarief met 3 euro, een eenmalige verhoging met 4 euro te heffen. Het komende jaar gaat B&W dan kijken wat te doen met het tarief. Als nieuwkomer stelt B&W voor om een hondenbelasting in te voeren. De gemeente doet diverse uitgaven voor de viervoeter en hun baasjes, zoals uitlaatplaatsen en -veldjes, onderhoud van het groen, handhaving hondenbeleid en speciale afvalbakken voor hondenpoep met dispenser met poepzakjes. Met de inkomsten uit de hondenbelasting kunnen deze kosten een beetje worden gedekt. Deze moeten wel slim geïnd worden, verklaart wethouder Marlies Volten, want de kost moet niet boven de baat uitstijgen.

Meerjarenmin
Bij het opstellen van de begroting moesten stevige tekorten worden weggewerkt. Van 1,2 miljoen in de min in 2020 liep deze naar 1,9 in 2023. Naarstig werd de begroting op extra inkomsten afgestroopt. Bijvoorbeeld de verkoop van vastgoed, zoals de ambtswoning, Kastanjehof en Narcissenlaan. De opbrengst zet de gemeente in voor de dekking van sportpark Elsgeest. Een reclamemast langs de A44 tussen afrit en P&R is een idee. Wat fietsprojecten worden overgeheveld naar het potje Actieplan Fiets en dat levert een bezuiniging op, maar in totaal wel minder geld dat beschikbaar is voor de fiets.

Lees verder op pag 5