In vlot tempo werd het
In vlot tempo werd het "rijke roomse leven" en de "authentieke kloosterervaring" aan de toeschouwers voorgeschoteld. | Foto: Edwin van der Wijngaard Foto: Edwin van der Wijngaard

Pankras zet hilarische voorstelling op de planken

sassenheim n Zaterdagavond zat de volle zaal van het Onderdak om 20 uur klaar om te wachten op het begin van het komische blijspel "Zonde van de Zusters" van schrijver Ton Davids. Tien jaar geleden had Pankras al een stuk van deze schrijver gespeeld, over hetzelfde klooster en dezelfde pastoor en zusters.

De bezoekers werden via de geluidsinstallatie welkom geheten door Pastoor Breukelmans, die – toen het doek opging – in de kast bleek opgesloten te zijn door de zustes. Hiermee begon een voorstelling die het publiek zich nog lang zal herinneren. De pastoor, gespeeld door Meerten van der Werf, hield zich nog steeds serieus bezig met het keuren van de miswijn. Hij werd hiermee al snel geholpen door zuster Franscisca (rol van Renske Griekspoor). Maar Francisca had meer moeite met haar hormonen dan met de wijn. Moeder Overste (Annette de Zwart) had andere zorgen. Belastingaanslagen tot een totaal van drie ton. Hoe kom je die te boven? De andere nonnen, ieder met hun eigen problemen en eigenaardigheden werden vertolkt door Annelieke Heemskerk, Jacky Lispet en An Hakkenberg. Dan liep er nog een Poolse zuster rond, Zuster Kunegunda (Aniek van Bruggen), maar wat heeft die in het klooster te zoeken? De cast werd compleet met de heer Boeyens (Sven van der Zijden), een journalist met wel een vreemde interesse in "akkefietjes . In een vlot tempo werd het "rijke roomse leven" en de "authentieke kloosterervaring" aan de toeschouwers voorgeschoteld. Lachsalvo na lachsalvo bezorgden de toeschouwers kramp in de kaken. Alle spelers vormden een prachtig geheel. Met een daverende staande ovatie werden regisseur Erwin Prins met zijn assistenten en de spelers bedankt voor het gebodene. Komende zaterdag om 19:00 uur en zondag 14:00 uur kan deze voorstelling no worden bezocht. Een aanrader! Kaarten kunnen via mail worden besteld op: kaarten@pankras.nl en zijn te krijgen aan de deur van 't Onderdak.


C'mon voor Kameroen in Voorhout

voorhout n Op zondag 3 november is het evenement C'mon voor Kameroen bij Cheers!, Herenstraat 106 in Voorhout. Het doel van dit evenement is om meer naamsbekendheid te creëren voor MIVA en om geld op te halen voor sociaal werkster Sonja.

C'mon voor Kameroen is een muzikale middag vol met verschillende activiteiten. Het evenement vindt plaats in restaurant Cheers! in Voorhout op 3 november van 14.00 uur tot 18.00 uur. Djembé Tougou Dougou trapt het evenement af. Om 14.30 uur gaat de pubquiz van start. De vragen van de pubquiz staan in thema van Sonja, MIVA en Kameroen. Het live optreden van Roved begint om 16.30 uur. Afsluitend aan het evenement maakt de organisatie de winnaar van de loting bekend. DJ Sander Divino draait gedurende het evenement. Aan het einde van de avond gaat iedereen naar huis met een goodiebag. Organisator Doord8 events hoopt zoveel mogelijk geld ophalen voor MIVA en voor Sonja. MIVA is een organisatie die zich bezighoudt met het verbeteren van vervoers- en communicatiemiddelen in Afrika, India en Latijns-Amerika. Zij ondersteunt pioniers die zich inzetten voor de lokale bevolking, zoals Sonja. Sonja wil dat gehandicapten kinderen de juiste zorg krijgen. De kinderen die Sonja helpt komen uit slecht bereikbare gebieden. Zonder auto is haar werk bijna onmogelijk. Het opgehaalde geld gaat naar een auto voor Sonja. Om C'mon voor Kameroen bij te wonen, kopen bezoekers online een ticket: www.cmonvoorkameroen.wixsite.com.