Kies een quote, maak een foto en win! | Foto: PR
Kies een quote, maak een foto en win! | Foto: PR Foto:

'Winterbloei in Teylingen'

n Fotowedstrijd in kader van 'Nederland Leest Wolkers'

teylingen n 'De ijskappen smelten, de winter staat in bloei. Zullen we eens kijken hoe het duurzamer kan?' Met deze woorden start de Nederlandse bibliotheek haar jaarlijkse campagne Nederland Leest, dit jaar Winterbloei een bundel met verhalen van Jan Wolkers

Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. In Teylingen is er veel aandacht voor klimaatadaptatie en het bevorderen van biodiversiteit. De bibliotheek Bollenstreek, vestiging Sassenheim, en Groen Dichterbij Teylingen slaan in het kader van Nederland Leest Wolkers de handen in één en organiseren diverse activiteiten om mens en natuur te verbinden. Deze foto wedstrijd is de aftrap! Er zijn vier quotes gekozen uit de bundel Winterbloei die in november verkrijgbaar is bij alle bibliotheken in Nederland

1. De vluchtige en vale vlokkenregen Verstijft op het behang van bomen.

2. Je kijkt er het hele jaar zo nu en dan naar. Tot ze verstoft zijn en hun kleur verloren hebben. Dan geven we ze terug aan de aarde die ze gulzig opneemt.

3. Het is een tapijt van blijdschap.

4. Het kruipend gedierte dat niet bij de bouwwerkzaamheden met sloot en al ondergespit was, zat voorgoed gevangen tussen wanden van metselwerk.

De organisatoren nodigen jou als inwoner van Teylingen uit om één van de quotes te kiezen. Je warme jas en schoenen aan te trekken, je fototoestel mee te nemen en de quote te vangen in een foto van de natuur in jouw gemeente. Inzenden kan t/m 24 november 2019.

Prijzen

De jury bestaat uit Ell Geeh (EllGeeH Kunstfotografie), Joep Derksen (Writing4U.nl) en Rob ten Boden (wethouder Teylingen). De winnende drie foto's worden op A3 formaat afgedrukt en krijgen een plek aan de muur in de bibliotheek in Sassenheim. De drie prijswinnaars zijn daarnaast zeker van een plek in een fotoworkshop van Ell Geeh (februari 2020) en zullen verblijd worden met een cadeau bon van Bollenstreekhout. Onder alle inzenders zullen nog drie plekken in de workshop van Ell Geeh verloot worden.

Opdracht:

Kies één van de vier quotes van Jan Wolkers en maak hier een in jouw optiek passende foto (van minimaal 3 mb) in de natuur bij. Geef een korte omschrijving waarom je juist deze foto vindt passen bij de door jouw gekozen quote. Insturen van foto's kan t/m 24 november 2019 naar m.van.puijenbroek@ivn.nl o.v.v.: 'Fotowedstrijd Winterbloei in Teylingen'. met de volgende informatie bijgesloten:
Contactgegevens inzender (naam, e-mailadres), De door jouw gekozen quote, en een korte omschrijving waarom je juist deze foto vindt passen bij de quote (1-3 zinnen). Inzendingen worden geanonimiseerd alvorens de jurering plaatsvindt.

Voorwaarden

Door in te zenden ga je automatisch akkoord met de voorwaarden. De rechten van alle ingezonden foto's blijven in handen van de inzender. De inzender geeft echter door in te zenden toestemming dat de foto('s) voor onbepaalde tijd gebruikt kunnen worden voor PR-doeleinden van IVN Natuureducatie en Gemeente Teylingen, waaronder de Groene Uitdaging. Dit betekent dat zij de foto mogen gebruiken voor een bericht op bijvoorbeeld hun website of op Facebook, zonder dat zij hier toestemming voor hoeven vragen en jij hier ook geen vergoeding voor krijgt. De inzender verklaart eigenaar te zijn van de foto en, mits van toepassing, houder te zijn van het portretrecht. IVN en Gemeente Teylingen zijn op geen enkele wijze aansprakelijk wanneer inzender niet de eigenaar of portretrechthouder is van de ingestuurde foto('s). Iedere inzender mag maximaal twee foto's inzenden. Indien meer dan twee foto's vanuit dezelfde persoon worden ingezonden, worden alle foto's van de betreffende inzender uitgesloten van deelname. Winnaars worden uiterlijk 28 november per mail geïnformeerd. Als de aangeleverde gegevens niet volledig zijn wordt de ingezonden foto niet beoordeeld.
De prijsuitreiking en onthulling van de 3 winnende foto's vindt plaats op 30 november om 13.00 uur tijdens de Groen en Doen markt in de bibliotheek van Sassenheim. De tickets voor deelname aan de foto workshop van Ell Geeh worden eveneens op 30 november verloot onder de inzenders.

In alle gevallen waar niet in is voorzien beslist de organisatie.


Regenuitje

voorhout n De Zonnebloem afdeling Voorhout heeft de laatste paar maanden niet veel geluk met het weer bij het plannen van de uitjes. Ook de winkelmiddag in Lisse werd een druilerige middag. Gelukkig zorgde Bonita Lisse voor een warme ontvangst en gezellige modeshow. Onder het genot van een lekker advocaatje werden er verschillende setjes geshowd voor de komende winter. De overige winkels werden ook nog bezocht waarna de dag gewoontegetrouw werd afgesloten met een lekker etentje bij Van der Valk.

De gasten genoten van de leuke show en lekkere traktatie| Foto: PR