John van der Tol was ook jarenlang citymanager in Teylingen. | Foto: archief/Peter Schipper
John van der Tol was ook jarenlang citymanager in Teylingen. | Foto: archief/Peter Schipper Foto: Peter Schipper

John van der Tol genomineerd voor ambtenaar van het jaar 2019

teylingen n John van der Tol, ambtenaar accountmanager bedrijven HLTSamen maakt kans om Ambtenaar van het Jaar 2019 te worden? De nominaties zijn vanaf eind vorige week te vinden op de website van Publiek Denken.

In de lijst van 100 genomineerden staat John van der Tol, als enige uit de Duin- en Bollenstreek op plaats 47. Iedereen kan stemmen tot en met woensdag 31 oktober 18.00 uur op de website van Publiek Denken. Niet alleen ambtenaren en collega's mogen stemmen op hun favoriete kandidaat maar ook inwoners en het bedrijfsleven.

Ranking

Na 31 oktober worden alle stemmen geteld. Dat levert een ranking per categorie op.

De nummers 1 en 2 van elke categorie worden voorgelegd aan een deskundige jury onder leiding van Eveline de Kruijk, secretaris directeur waterschap Drents Overijsselse Delta, die uiteindelijk de volgorde van de 12 bepaalt. Voor de complete lijst van de PD Top 100 worden alle categorieën bij elkaar genomen, waardoor er een lijst van nummer 1 tot en met 100 ontstaat.

De nummer 1 van deze lijst is de publiekswinnaar (heeft de meeste stemmen). Op deze manier hebben we meerdere prijzen te vergeven: de winnaar van de PD Top 100 (aangewezen door de jury) en de publiekswinnaar (de ambtenaar met de meeste stemmen).

Prijsuitreiking

Op donderdag 10 december worden de prijs voor de Ambtenaar van het Jaar en de Publieksprijs van de PD Top 100 uitgereikt. Op dinsdag 17 december wordt de PD Top 100 in het magazine, via de website en de e-nieuwsbrief bekendgemaakt. Ook wordt verslag gedaan van het juryberaad.