Bewoners en begeleiding van De Bleihof 1 en 7 zijn blij met de cheque. | Foto: PR
Bewoners en begeleiding van De Bleihof 1 en 7 zijn blij met de cheque. | Foto: PR Foto:

Kringloop Herenstraat 63 doet griezelige donatie

Voorhout n Iedereen denkt al aan het najaar. De kinderen van Woonstichting De Bleihof in Voorhout denken vooral aan Halloween !

Elk jaar, vanaf half oktober, kijken de kinderen en jongeren van De Bleihof 1 & 7 in Voorhout uit naar Halloween. Op 31 oktober organiseren zij namelijk een Halloweenfeest in hun twee huizen. En op dat feest zijn alle kinderen uit de buurt van harte welkom. De Bleihof 1 & 7 zijn twee woningen naast elkaar, midden in een woonwijk in Voorhout. Er is een tussendeur die de keukens van de beide huizen met elkaar verbindt. In De Bleihof nummer 1 wonen jonge kinderen en op nummer 7 wonen jongeren. Zij hebben allen een verstandelijke beperking. Halloween is voor de kinderen van De Bleihof een feest van versieren, verkleden en griezelen. Met natuurlijk snoepgoed. De voorbereidingen doen zij zelf. De huizen worden versierd, er wordt muziek uitgezocht (griezelig, natuurlijk) en er wordt gezocht naar mooie verkleedkleren. Sanne van der Meer is woonbegeleidster van de Bleihof. Zij deed een donatie aanvraag bij de Kringloop Herenstraat 63 Voorhout. "De Bleihof wordt voor één avond omgetoverd tot een griezelhuis", vertelt Sanne. "Elk jaar organiseren wij een Halloweenfeest voor de buurt. De kinderen leven er naartoe en bedenken allerlei leuke dingen om de gezinnen uit de buurt te laten 'griezelen'. Het is een leuke manier om de buurt kennis te laten maken met de Bleihof en de bewoners. En andersom natuurlijk. Op deze manier kan iedereen bij ons binnen komen en ons leren kennen." Natuurlijk vraagt dit voorbereiding. En er zijn onkosten: er zijn uitnodigingen, de versiering van de huizen, huur van kleding en natuurlijk snoepgoed, wat wordt uitgedeeld aan de kinderen die langs komen. Aan zo'n leuk initiatief wil Stichting Kringloop Herenstraat 63 zeker wel bijdragen! Integratie is belangrijk en contact maken met andere kinderen ook. Marjolijn Zweeren en Joke Spanjaard van de kringloop nodigden de bewoners uit in de winkel, na sluitingstijd. Daar werd een cheque overhandigd van EUR. 175,00. Voor de meegekomen bewoners een aangename verrassing, waar ze heel blij mee zijn.


Ook een aanvraag doen voor uw vereniging of stichting? Lever een schriftelijk verzoek in bij de winkel in Voorhout, waarin u aangeeft voor welk doel de aanvraag wordt gedaan en waarvoor de donatie wordt aangevraagd. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden.