Het nieuwe Foreholte Heren C-team. | Foto: PR
Het nieuwe Foreholte Heren C-team. | Foto: PR Foto:

HV Foreholte versterkt zich met heren C-team

voorhout n Sinds deze zomer heeft Handbalvereniging Foreholte een kraakvers herenteam aan de gelederen toegevoegd. Deze groep jongens in de leeftijd tot 14 jaar (Heren C) geven een belangrijke impuls aan het herenhandbal bij de topclub uit Voorhout.

Foreholte heeft al een team tot 16 jaar (Heren B) en met de nieuwe aanwas is er nu een groep talentvolle jongens die tweemaal per week samen trainen en zo elkaar nog sterker maken. Het verschil in leeftijd of lengte maakt daarbij niet uit want handbal is een teamsport, waarbij je met snel en slim spel tegenstanders kunt inpakken die twee koppen groter zijn dan jijzelf. De aanwas is voor een deel toe te schrijven aan de successen en media-aandacht van de nationale teams. Het WK staat begin december voor de Oranje dames voor de deur en de Oranje heren spelen binnenkort het Europees Kampioenschap ( 9 januari tot in met 26 januari 2020). Door al die aandacht ontdekken steeds meer jongens het handballen. Veel jongens vinden handbal bovendien een spectaculaire sport. Ballen vliegen met een noodgang over het veld en spelers wisselen razendsnel van rol. Waardoor iedereen veelvuldig aan de bal komt en een doelpunt kan scoren. Goed voor de fysieke ontwikkeling en het zelfvertrouwen. De Voorhoutse handbalclub is blij met het nieuwe C-team en wil graag het herenhandbal in de Bollenstreek nog verder uitbouwen. Heren van alle leeftijden zijn daarom van harte welkom bij HV Foreholte. Ook als je buiten Voorhout woont. Kijken of een paar keer meedoen met de training kost niets. De heren C en B trainen van 18:00 uur tot 19:00 uur (dinsdag in sporthal de Tulp in Voorhout, woensdag in sporthal de Geest in Warmond). Andere leeftijd of vragen? Stuur een bericht aan foreholte@handbal.nl.


Punt gewonnen of verloren?

voorhout n Tegenstander Quintus 2 had net als Foreholte een wisselende start van de competitie. De competitie loopt ook wel raar. De nummer drie tot nummer tien staan maar 2 punten uiteen. Quintus stond 1 punt boven Foreholte dus leek het er op dat de dames uit Voorhout een gelijkwaardige tegenstander zouden treffen.

De start was gelijk opgaand tot de 9e minuut. Toen liep Foreholte ineens uit. De kansen die Foreholte in de eerste 8 min miste gingen er nu in echter ging het mis in de 13e minuut. Door balverlies kon Quintus weer terugkomen. Sterker nog ze kwamen op voorsprong en dat allemaal binnen 3 minuten. De snelle tegenaanval was de kracht van Quintus. De linkshandige rechtsopbouw bracht Foreholte flink in problemen. Maar hierna maakte Quintus weer fouten. Van 13-11 werd het 13-15 voor Foreholte. De score golfde op en neer. Daar waar Foreholte zeer goed stonden te verdedigen werd in de aanval te haastig en risicovol gespeeld. Balverlies van Foreholte werd afgestraft door Quintus maar de opgezette aanval van Quintus werd vaak goed verdedigd. Na de rust 16-17 kwam er geen echte dip voor Foreholte. De voorsprong werd zelfs uitgebouwd tot 3 punten en er werd een tijdje om en om gescoord. Er leek geen vuiltje aan de lucht bij Foreholte. Maar met een paar minuten te spelen ging er wat mis. Van 26-29 kon Quintus terugkomen. Met 3 scores op rij werd de wedstrijd afgesloten 29-29. De pluspunten van deze partij zaten hem vooral in de dekking. Goed samenwerkend en houden aan de afspraken zorgde weer voor een stevige verdediging wat weer perspectief biedt voor volgend weekend waar dames 1 tegen Hercules gaat aantreden in Sporthal de Tulp in Voorhout.