Bijna niet te stoppen Dennis Rietberg pikt weer meters. | Foto: PR
Bijna niet te stoppen Dennis Rietberg pikt weer meters. | Foto: PR Foto: Picasa

Kwartje valt verkeerd voor Bassets

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim verloren in eigen huis nipt, 24-26 van 't Gooi uit Naarden, maar een winstpartij had terecht geweest.

Vorige week lieten de Sassenheimers al zien dat ze bij de top van rugby Nederland hoort. Zij verloren toen weliswaar van de regerend landskampioen maar speelde een dijk van een wedstrijd en dit gaf de burger moed voor het treffen tegen verliezend finalist van vorig seizoen 't Gooi uit Naarden. Coach en speler Storm Carroll moest zijn team, vanwege schorsingen, door elkaar husselen. In een bikkelhard gevecht deden The Bassets geen moment onder voor 't Gooi waarbij de ruststand 13-14 zo dicht bij elkaar lag dat de winnaar nog niet te voorspellen was. In de tweede helft ging het titanen gevecht onverminderd voort waarbij het denkbeeldige kwartje voor The Bassets net verkeerd viel en dat was meer dan jammer want ook de neutrale rugby supporter vonden dat The Bassets het meeste recht hadden op de overwinning. Toen de zuivere speeltijd er dan toch op zat was de stand 24-26.
Hiermee hebben The Bassets wel een bonuspunt verdient en klimmen daarmee omhoog naar de zesde plaats. Een morele opsteker voor de ploeg van Carroll maar zij weten ook dat er meer in zit en had gezeten. Hiermee kan de ploeg doorborduren en ook achter de schermen weten The Bassets dat ze de goede weg zijn ingeslagen. Met het vernieuwde beleid hebben zij The Bassets op de landelijke rugbykaart gezet. Als de Sassenheimers op deze voet door blijven stappen gebeuren er op de Vijfmeiweg in de toekomst nog mooie dingen. Die toekomst is volgende week al dan nemen de wit zwart bruin hemden het op tegen Castricum aldaar, aftrap 15.00 uur en toegang gratis.