Voorspoedige seizoensstart VCS

sassenheim n De competitie voor heren 1 en dames 1 van Volleybalclub Sassenheim is alweer een paar weken aan de gang. Beide teams komen uit in de promotieklasse, de een na hoogste regionale klasse. Nu de eerste wedstrijden gespeeld zijn, is een eerste tussenrapportage op zijn plaats: zowel heren 1 als dames 1 beleeft een voorspoedige seizoensstart. Dames 1 sloot vorig jaar af met zowel het bekerkampioenschap als promotie na het spelen van PD-wedstrijden. Hoewel het team speelt in een iets kleinere en gewijzigde bezetting, weten de dames met wilskracht en teamwork invloed uit te oefenen op de wedstrijden die zij tot nu toe spelen. Zij laten hier afgelopen zaterdag een mooi staaltje van zien in de uitwedstrijd tegen Gemini Kangoeroes dames 1. In de eerste set geven de dames uit Sassenheim ogenschijnlijk de teugels uit handen en staan initieel 6-15 achter. De wil om te winnen neemt echter tijdig de overhand en VCS weet deze achterstand om te buigen naar 26-24 winst. Vanaf dan ligt de controle duidelijk bij VCS en met overtuiging wordt er 4-0 gewonnen (25-18, 25-12, 25-15). De dames nemen met 16 punten uit 4 wedstrijden nu de tweede plaats in. Ook voor heren 1 geldt dat er dit seizoen genoegen moet worden genomen met een kleine selectie, maar de acht spelers worden regelmatig bijgestaan door invallers uit het tweede team. Na een 4-0 winst en 1-3 verlies in de eerste wedstrijden, presteerden de heren het om twee keer een marathonpartij van vijf sets in hun voordeel te beslechten. In IJsselstein gaf VCS na een 2-0 voorsprong nog bijna de winst uit handen, maar Vives wist de matchpoints in de vijfde set niet te verzilveren. In de thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk boog VCS een 1-2 achterstand overtuigend om: met 25-11 en 15-10 was de 3-2 winst een feit. Heren 1 staat momenteel op een knappe vierde plaats.

Foreholte-Wilhelmus 4-0

voorhout n Foreholte speelde zondag z'n beste wedstrijd tot nu toe. De volgers van Wilhelmus meldden voor hun ploeg het tegenovergestelde. Het resultaat bleef een strakke Voorhoutse overwinning waar helemaal niets op viel af te dingen. Na 10 minuten vertrok de steekpass van de voet van Stan Spies naar de volkomen vrijstaande en doorgeschoven middenvelder Ivo Smits. Smits omspeelde doelman Van der Mast en schoof de bal in het lege doel. In de 37e minuut loopt de Voorhoutse aanval over de rechterkant. Na de diagonale pass komt linkerspits Stan Spies aan de bal. Zijn voorzet raakt de arm van verdediger Thomas Ruijgrok. Toni Arroyo schiet de toegekende strafschop onberispelijk binnen (2-0). In de tweede helft weet man of the match Ivo Smits vanuit een vrije trap het hoofd van topscoorder Toni Arroyo te vinden. (3- 0). Foreholte beslist de wedstrijd vervolgens definitief als Olle Roffelsenvoorzet naar Stan Spies, die via de binnenkant van de paal het net weet te bereiken (40-0). De Voorhouters evenaarden met hun 4e overwinning de seizoenstart van '15/'16. Over zeven dagen zal blijken of Foreholte werkelijk ontwikkelingsstappen heeft gemaakt in de lastige uitwedstrijd tegen het Haagse Laakkwartier.