Warmonder-hekbrug aan vervanging toe

WARMOND n- Op basis van jaarlijkse inspecties van bruggen is gebleken dat de Warmonderhekbrug om veiligheidsredenen op korte termijn dient te worden vervangen. Om dit werk uit te voeren zal Warmond vanaf de zuidzijde (Oranje Nassaulaan) gedurende zo'n vijf maanden moeten worden afgesloten. Voor fietsers wordt een tijdelijke brug gerealiseerd, anders moeten zij vijf kilometer omfietsen. Voor auto's is er geen alternatief mogelijk.

Om Warmond via de noordzijde bereikbaar te houden, kan het project herinrichting Herenweg pas in uitvoering na de vervanging van de Warmonderhekbrug. Om de hinder te beperken, zal tijdens het vervangen van de Warmonderhekbrug de maatregel op de Oranje Nassaulaan uit het project herinrichting Herenweg worden meegenomen. De voorbereiding van dit project is al gestart en de planning is dat deze vervanging start na de zomer 2020 en in het eerste kwartaal van gereed is. Aansluitend volgt de verdere herinrichting Herenweg in 2021.

(Nico Kuyt)


Fietsenstalling in de zomer open

TEYLINGEN n De bewaakte fietsenstalling komt er in de zomer van volgend jaar. Dit maakte wethouder Marlies Volten vorige week de raadscommissie Bestuur bekend. De verwachting is dat in november er een overeenkomst over wordt gesloten met de Prorail. Daarna volgt de aanbesteding door Prorail en dat gaat enkele weken duren. Het bouwen van de stalling duurt ongeveer 36 weken. De schatting is nu dat volgend jaar zomer de bewaakte stalling wordt geopend. En dat daarmee de diefstal van fietsen zal verminderen. Voorzitter Dion Piket juichte namens de raadsleden de ontwikkeling toe. (Nico Kuyt)