Faraograf 55

SASSENHEIM n Dinsdag 29 oktober geeft ds. J.C. Fockens een lezing over graf 55 uit de Vallei der koningen in Egypte. Dit is een van de meest raadselachtige graven uit deze vallei. Zo is niet duidelijk of hier een man of vrouw begraven ligt. Ook is het een raadsel waarom juist dit graf al in de 14e eeuw is geplunderd en daarna nooit meer. Kortom, een verhaal vol met feiten en fictie, vol aannames en (on)waarschijnlijkheden. De avond wordt gehouden in de Witte Zaal van de Julianakerk, Julianalaan 6, Sassenheim en begint om 20.00 uur. Er geldt een eigen bijdrage van drie euro.


Basiscursus Android tablet

voorhout n De Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Voorhout, biedt in samenwerking met Seniorweb de basiscursus Android tablet. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten in de bibliotheek in Voorhout: maandag 4, 11, 18 en 25 november van 14:00 uur tot 16:00 uur. Het maximum aantal deelnemers is zes. De groepen zijn klein, zodat iedereen de aandacht kan krijgen om de nieuwe vaardigenheden te leren. Voor de cursus neem je je eigen Android tablet mee. De kosten voor de basiscursus zijn € 35,- voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en/of Seniorweb en € 40,- voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl.


'Digisterker' en overheidszaken

voorhout n Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Voorhout woont en nog niet weet hoe dat werkt start in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Voorhout de cursus 'Digisterker: werken met de e-overheid'. De eerste van de vier lessen is op 5 november. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Tijdens deze cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Voorhout en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid.