Expositie in Galerie de Pomp tijdens en na de Kunstweek

warmond n De opening van deze tentoonstelling is op zondag 3 november om 14 uur. De tentoonstelling loopt t/m 1 december. Tijdens deze opening vertelt Tonnie Veens iets over het figuratieve werk van Caroline Mooy, en Anne Scheltes vertelt over het werk van Chel Kabel, met beelden, keramiek/bron en glas-in-lood.

Caroline Mooy (acryl, figuratief) is al jaren een enthousiaste schilderes. Na 20 jaar zich verdiept te hebben in aquarelleren is zij sinds 2012 begonnen met acryl op doek. Haar werk is voornamelijk figuratief: vrouwen, dieren, maar ook landschappen en zeegezichten. Het doek is meestal opgebouwd uit verschillende lagen, met gesso als basislaag. Haar stijl kenmerkt zich door een losse penseelstreek en heldere kleuren, in een laag over laag techniek. Zij exposeert regelmatig op verschillende locaties in de regio. Inmiddels worden haar schilderijen internationaal verkocht: in Nederland, Spanje en de Verenigde Staten.

Chel Kabel – beelden, kramiek en bron, glas-in-lood:

Het werkzame leven van Chel stond in het licht van de beschouwelijke wetenschappen, maar daarnaast heeft Chel zich altijd bezig gehouden met boetseren, tekenen, schilderen en glas in lood. Zijn werk is figuratief en is in vele particuliere collecties te vinden. Via zijn boetseeractiviteiten bij het Trefpunt in Warmond kwam hij in contact met Clara Sikking, die hem uitnodigde in de galerie te exposeren. Op deze expositie worden zijn beelden tentoongesteld.

De Kunstweek Warmond loopt van 1 t/m 10 november.

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 15.00 - 17.00 uur, zaterdag van 11.00 - 17.00 uur en zondag van 13.00 - 17.00 uur.