Expositie in Het Oude Raadhuis

Warmond n Vanaf woensdag 30 oktober t/m zondag 1 december exposeren Hermien Buytendijk en Redmer Hoekstra in Het Oude Raadhuis van Warmond.

De opening van hun tentoonstelling is op zondag 3 november om 16.00 uur. Hermien Buytendijk (1948) exposeert met mens- en dierfiguren in keramiek. Met een gevoel voor het absurde overstijgen haar unica's de werkelijkheid maar komen heel herkenbaar over en roepen op zijn minst een glimlach op. Haar originele werk wordt door een aantal vaste galeries in Nederland vertegenwoordigd en is regelmatig op Art Fairs en Kunstbeurzen te vinden. www.hermienbuytendijk.nl.
Redmer Hoekstra (1982) exposeert met surrealistische pentekeningen. Hij studeerde af in 2009 aan de kunstacademie in Zwolle als beeldend kunstenaar en illustrator. Associërend op vorm, betekenis en werking creëert hij nieuwe combinaties in een fantastische en surreële wereld.
Met pen op papier maakt hij de tekeningen zo realistisch mogelijk waardoor de vervreemding des te sterker overkomt. www.redmerhoekstra.nl.
De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Monward goes Hollywood

warmond n Tijdens de jaarlijkse Kunstweek brengt het Monward Consort traditiegetrouw iets bijzonders en dat kan zeker worden gezegd van de komende editie.

Op zaterdag 2 november om 20.15 uur zal de Protestantse kerk aan de Herenweg in Warmond het decor zijn van een uniek spektakel. Filmmuziek in de breedste zin van het woord: het Monward Consort zal deze avond zowel muziek spelen die speciaal voor film werd gecomponeerd als werken van componisten als Mahler en Mozart waarvan stukken voor film zijn gebruikt. Originele muziek uit bekende films als o.a. "The Mission", Harry Potter, West Side Story, Les Intouchables en Schindler's List zullen worden uitgevoerd, waarbij u ook visueel zult worden ondergedompeld in de wereld van de cinema.
Uiteraard heeft het Monward Consort ook weer een première, nl. nieuw gecomponeerde muziek van Oliver Parr voor de film "Waterloo Bridge".
Kaarten à €20 voor dit bijzondere concert zijn te reserveren via www.kamermuziekwarmond.nl.