Windows 10 workshops in bibliotheek Sassenheim i.s.m. Seniorweb

sassenheim n De Bibliotheek Bollenstreek biedt in samenwerking met Seniorweb Windows 10 workshops aan. Er staan nog een aantal workshops op de agenda:

Maandag 4 november Veiligheid en onderhoud, maandag 11 november Fotobewerking en maandag 18 november Word. In de workshop Veiligheid en onderhoud ontdek je wat je kunt doen om je computer te beveiligen en te onderhouden. Leer een goed wachtwoord kiezen, antivirus- en antispywaresoftware gebruiken, back-ups maken, herstelpunten terugzetten en programma's verwijderen. De workshops van elk 2 uur worden gehouden op maandagmiddag van 14:15 tot 16:15 uur in de bibliotheek van Sassenheim. Er wordt gewerkt in kleine groepjes met maximaal 6 deelnemers zodat iedereen alle tijd en aandacht krijgt. Een laptop staat voor elke deelnemer klaar in de bibliotheek. De kosten voor deze workshops zijn per keer € 7,50 voor leden van de bibliotheek en/of Seniorweb en € 10,- voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl. Daar kun je ook kijken voor meer informatie over deze en andere cursussen.

Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Sassenheim vindt dit spreekuur ieder donderdag plaats van 14:00-16:00 uur. Inloop is gratis!


Voorlichtingsavond over Angststoornissen

sassenheim n Op maandag 11 november vindt in Sassenheim een voorlichtingsavond over angststoornissen plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in de Julianakerk (Julianalaan 6) en begint om 19.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Angst is een normale menselijke reactie en een nuttige emotie. Angst waarschuwt en beschermt ons. Als er gevaar dreigt, zorgt angst ervoor dat we actie ondernemen om onszelf te beschermen.
Bij sommige mensen heeft angst de overhand gekregen. Alledaagse gebeurtenissen en situaties worden als bedreigend gezien en ervaren. Angst heeft dan een grote invloed op het dagelijks leven gekregen waardoor het dagelijks functioneren eronder lijdt. Wanneer uw angst uw dagelijkse leven in de weg staat is er sprake van een angststoornis. Zo kunt u last hebben van piekeren, fobieën, paniek of dwang. Een angststoornis belemmert u in uw werk of vrije tijd. U, maar geregeld ook uw omgeving, heeft er last van. Zonder behandeling gaat een angststoornis steeds meer uw leven beïnvloeden en zelfs beheersen.

Ervaringsdeskundige

Tijdens de voorlichtingsavond deelt een ervaringsdeskundige zijn eigen ervaring. Een professional gaat daarna dieper op het onderwerp in en vertelt welk hulpaanbod er is. Voor meer informatie: bel 071-890 8888 (algemeen nummer), mail preventie@rivierduinen.nl of kijk op www.rivierduinen.nl/agenda.