Afbeelding
Foto: pr

Oecumenische Taizéviering Dorpskerk

sassenheim n Op zondag 3 november is er een oecumenische Taizéviering in de Dorpskerk. Voorganger is ds. T. Moll. Het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent haar medewerking.

De stilte krijgt in deze Taizé-gebedsdienst een belangrijke plaats. Een stilte die rust en ruimte geeft voor inkeer. Even een stil moment in de week van gedenken van degenen die ons zijn ontvallen. Even stil om bewust met de situatie in de wereld of in je eigen leven om te gaan. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken om je gebed extra te bekrachtigen.

Gun jezelf de tijd om even op adem te komen. U allen, zowel jong als oud, van alle kerkelijke gezindten, bent van harte welkom in de Dorpskerk om 19.00 uur.


Poëziemiddag in tuinzaal

SASSENHEIM n Woensdag 6 november vindt in de Tuinzaal van WZC Bernardus, Hoofdstraat 82, Sassenheim, een poëziemiddag plaats.

Deze wordt georganiseerd door de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim en staat onder leiding van ds. Katrijne Bezemer.

Centraal thema deze middag staat het reizen. Iedereen is wel eens op reis gegaan. Vroeger misschien dichter bij huis, later met de auto of het vliegtuig. Maar hoe beleven wij het reizen?

In deze bijeenkomst worden verschillende gedichten over dit onderwerp gelezen. Na elk gedicht is er een gesprek.

De middag begint om 14.30 uur en eindigt om 16.00 uur.