Anabel Arroyo in de aanval voor Foreholte. | Foto: PR
Anabel Arroyo in de aanval voor Foreholte. | Foto: PR Foto:

Handbaldames pakken twee punten

voorhout n Hercules wordt dit jaar getraind door de trainers die vorig seizoen de dames van Velo hebben laten promoveren. Een tweetal dat wel van wanten weet. Een deel van dit team van Hercules werd van 2008-2012 getraind door de huidige coach van Foreholte Marc Klein en daarom kon hij de dames van HV Foreholte waarschuwen voor de sterke keepster van de tegenstander.

Na de start van de wedstrijd leek het een gelijk opgaande strijd te worden. Foreholte creƫerde wel veel kansen maar was het niet de paal of lat die in de weg stond, liet de keepster van Hercules haar kwaliteiten zien. Verdedigend stond Foreholte toen al sterk. Cirkel afschermen, uitstappen daar waar nodig en hoek afschermen kwamen allemaal aan de orde bij Foreholte. Daarnaast ook goed keeperswerk van Foreholte. Al met al een verdedigend sterk team in de eerste helft met slecht afronden en toch nog veel balverlies. Na een time-out werd Foreholte met afmaken wat scherper en liepen zij even 3 punten uit. Daarna liet Foreholte een paar minuten later toch weer langs zij komen met 11-10 ruststand. Een sterke start na de rust van Foreholte leverde weer 3 punten voorsprong op. Nog wat individuele foutjes in de aanval en wat afwijken van de afspraken in de dekking liet Hercules nog geloven in een kans om te winnen. Bij Foreholte was het afmaken echter scherper geworden en bij 4 punten voor was de weerstand bijna gebroken. 28-22 was de eindstand.


In de ban van sportplaatjes

warmond n Het gonsde al een tijdje, maar nu is het dan echt zover. De sporters van SV Warmunda zijn vereeuwigd in een heus sportplaatjesalbum.

Afgelopen zaterdag werden in de kantine van sportclub SV Warmunda de eerste albums uitgereikt aan voetballers en handballers van de club. Iedereen kon hier een gepersonaliseerd album ophalen. Spelers die er niet waren krijgen het boek via hun trainer. De eerste kinderen die hun boek kwamen ophalen reageerden enthousiast. Het pakje plaatjes dat erbij zat werd meteen opengescheurd en alle spelers bij de juiste teams in het boek geplakt. Wie zijn album compleet krijgt heeft straks een echt collectorsitem, met alle spelers van nu, groot en klein, en mooie foto's van de sportclub. Er zitten weken, zo niet maanden voorbereidingstijd in. Alleen al iedereen op de foto krijgen en de teams compleet bij elkaar was een behoorlijke uitdaging.
Met veel inzet van betrokken ouders en lokale sponsors kan het project nu al als geslaagd gezien worden.


Beau Kerkvliet Boet Duijnstee waren blij met hun boek. | Foto: PR