Fantastique

(vervolg van voorpagina)

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk diner verzorgd door de gastgezinnen. Er klonken afscheidswoorden van de Franse partners waarin grote waardering klonk voor de aanwezigheid van de jongeren en de politici. In een ludieke toespraak bedankte griffier Robert van Dijk de gastheren en -vrouwen. Alles was 'fantastique'. Na een door de gastgezinnen klaargemaakt ontbijt die volgende morgen, ging de bus weer op weg naar huis, uitgebreid toegezwaaid door de inwoners van de partnergemeente. In de bus klonken slechts positieve geluiden over het bezoek. Het was ´fantastique´.

Enthousiasme viel te bespeuren bij de politici. Juist in deze tijden is het nodig te verbinden met Europa en van elkaar te leren. Ze werden naar eigen zeggen overweldigd door de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de mensen in Champigné en hebben genoten. Volgend jaar komt een delegatie uit de partnergemeente naar Warmond. Aan een tijdstip en programma wordt op dit moment gewerkt. Hun bezoek vorig jaar was erg goed bevallen. Zij maakten toen de inkomst van Sinterklaas mee. Maar het is iedere keer weer anders.


"Geen achterstanden oppakken groenklachten"

TEYLINGEN n De drukte in de bestrijding van de eikenprocessierups leidde niet tot het vertraagd oppakken van meldingen van inwoners over het groen. Er zijn B&W zelfs geen achterstanden in het oppakken van groenklachten bekend.

door Nico Kuyt

Raadslid Hidde Verhoeve (VVD) had enige tijd geleden vragen aan B&W gesteld over signalen vanuit de inwoners over het vertraagd of zelfs niet oppakken van de groenklachten. Maar B&W bestrijdt de achterstanden hierin. Ook het geluid dat groenklachten in het meldingensysteem Fixi op afgehandeld worden gezet zonder toevoeging van een reden, is B&W eveneens niet bekend. B&W heeft daarom een steekproef uitgevoerd onder afgehandelde groenklachten om te zien of daar een aanvullende reactie aan de melder is gegeven. Van de 15 meldingen uit de steekproef heeft de melder in álle gevallen een reactie gekregen. Bij 1 melding is er geen opvolging meer gegeven op een vervolgvraag van de gemeente. De bewoners van Teylingen maken overigens steeds vaker gebruik van Fixi om een melding over de openbare ruimte te doen. In de afgelopen 12 maanden zijn er bijna 6.000 meldingen gedaan, dat is een toename van ruim 20 procent ten opzichte van de 12 maanden daarvoor. Het gebruik van Fixi vindt B&W dan ook een groot succes en werkt om de dienstverlening te blijven optimaliseren, bijvoorbeeld het verbeteren van de antwoorden die melders ontvangen.


Prinsverkiezing bij de Saksen

sassenheim n Op 9 november gaat Cv de Saksen haar 45e Prins kiezen.Ook wordt bekend wie op deze feestavond hun nieuwe Jeugdprins wordt. Het wordt een dolle avond want de Flierefluiters spelen en maken het dus sowieso kneitergezellig. We gaan de avond ook afscheid nemen van Prins Harold 1 en zijn Danielle en hun hele gevolg. Ook nemen we afscheid van Jeugdprins Jan en zijn Nisreen. Zij maakten het 44e Saksenjaar onvergetelijk maar moeten nu plaats maken voor de nieuwe Prins van de Saksen. De avond is traditie getrouw in het Onderdak en start al vroeg want om 19.30 is de zaal al open. De donateurs mogen gratis naar binnen. Anderen kunnen bij de ingang altijd een kaartje voor deze avond kopen