Richtprijs woningen Overteylingen door CDA betwist

SASSENHEIM n De CDA-raadsleden Sybrinne de Vries en Gerben Dijkstra struikelen over de richtprijzen voor koopwoningen en -appartementen in Overteylingen-Oost.

Zij vernamen dat de richtprijzen ruim boven de 300.000 euro liggen, waarvan verreweg de meeste woningen ruim boven de 350.000 euro en dat is naar hun mening in strijd met de door de gemeenteraad eerder vastgestelde Woonvisie 2015-2020. Navraag bij de ambtenaren leert hen dat de verhoging deels komt door maatregelen voor duurzaamheid. Hierdoor worden de prijzen voor tussenwoningen tussen de 20.000 - 25.000 euro hoger. Maar in de door gemeenteraad vastgestelde Woonvisie staat als uitgangspunt 15 procent goedkope koop (minder dan 187.000 euro), 30 procent middeldure koop (187.000 – 350.000) en 20 procent dure koop (boven de 350.000 euro). Zij willen nu van B&W weten waarom én door wie is besloten om in het plan de voorkeur te geven aan woningen ten koste van de realisatie van 15 procent goedkope koop. "Mensen met een middeninkomen, waarvan in de Woonvisie is vastgesteld dat onder hen een grote vraag is naar goedkope koopwoningen, worden op deze wijze de mogelijkheid van de koop van een dergelijke woning in dit plan ontnomen", concluderen beide raadslieden. (Nico Kuyt)


IVN wandeling

warmond n Op zondag 3 november om 14.00 uur geven de gidsen van IVN Leiden de laatste excursie van dit jaar in het landgoedbos van Huys te Warmont. U bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen over dit fraaie landgoed.

We gaan op zoek naar de herfstkleuren van de amberboom en de tulpenboom. De vogeltrek is begonnen, groepen goudhaantjes, lijsters en de boomklevers zijn te horen en soms te zien. De krombekeenden zwemmen in de gracht. Ook zijn er nog paddenstoelen waar te nemen, o.a. de witte bultzwam, de honingzwam en porseleinzwam. De hulst kleurt rood van de bessen, even als de venijnboom, voor de mens zijn ze giftig maar de vogels zijn er dol op.
Start: ingang Herenweg 139, Warmend. Parkeren (vlakbij) aan de Beatrixlaan. Voor verdere informatie over Huys te Warmont en activiteiten van IVN Leiden: www.ivn.nl/leiden.