Teylingen wint met minimale cijfers van Concordia

sassenheim n Teylingen heeft in een spannende wedstrijd de drie punten in eigen huis weten te houden. Een half uur voor tijd schoot Sepehr Safi, op aangeven van rechterspits Mike van der Zon, erg goed raak. Een terechte overwinning, want Teylingen creëerde iets meer kansen dan Concordia en ook het veldspel verliep aan Sassenheimse kant een stukje gemakkelijker.

Trainer Martijn Lagendijk zag een stug Concordia en een goed georganiseerd Teylingen. Voor de rust moest doelman Wessel Zonjee tweemaal achter elkaar handelend optreden bij een vrije trap van de gasten uit Delft. Verder heeft Teylingen amper iets weggegeven, maar voor de rust ook niets gecreëerd. Dat was na de rust anders. De 1-0 kwam voort uit goede diepgang aan de rechterkant van van der Zon en Safi trok een goede sprint naar de eerste paal om daar binnen te schieten. Een mooie goal. Met invaller Omar Mansour Baker had Teylingen de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar dat werd nagelaten en zo bleef het tot het laatste moment onnodig spannend. Concordia creëerde niets en zo won Teylingen met 1-0.

Onervaren

Lagendijk over zijn spelersgroep: 'We hebben een onervaren groep en dat zie je terug. Wanneer je een ervaren speler in je team hebt, zet diegene het de laatste twintig minuten goed neer en dan speel je hoogstwaarschijnlijk de wedstrijd wat gemakkelijker uit. Voor onze groep is het gewoon nodig om veel te trainen en veel wedstrijden te spelen. Dan worden er vanzelf meer spelers ervaren in belangrijke situaties. Vandaag misten we Pascal de Ridder en Tim Gorter als creatievelingen. We geven weinig weg, maar de volgende stap is goals maken'. Over de concurrentie in de groep: 'Natuurlijk wil je als trainer concurrentie en keuzes maken, maar we zijn vrij smal. Daar doen we niet zo heel veel aan, maar ik denk dat wij een prima plek in de middenmoot kunnen bemachtigen dit seizoen, al is er nu wel een belangrijke tweedeling te zien in de stand'.

Volgende week speelt Teylingen uit bij een andere laagvlieger, HMSH uit Den Haag, de nummer één na laatst op de ranglijst.


Foreholte verliest van Altior 0 – 2

voorhout n Na het debacle tegen Laakkwartier bewezen de Voorhouters moeiteloos aan het talrijk toegestroomde publiek dat het altijd nog erger kan. De Voorhouters zakten door 'de moeder aller ondergrenzen', waarbij men nog mocht opmerken dat het aan de inzet niet had ontbroken. Dat laatste is zeker waar, maar voordat Foreholte dat wapen trok stond de ploeg, van de na afloop onthutste trainer Bloemheuvel, al op een achterstand.

Weliswaar misten de Voorhouters een aantal geblesseerde sterkhouders, maar de ploeg die als thuisploeg in het veld verscheen had de rode lantaarndrager uit Langeraar gewoon aan de kant moeten schuiven. En toch gebeurde dat niet en natuurlijk was de inzet en overrompeling van de ploeg van trainer Manfred van den Bosch daar in hoge mate debet aan. Altior was vanaf het beginsignaal van de opnieuw prima fluitende scheidsrechter Jung alert om de nog 'de kat uit de boom kijkende' Voorhouters pijn te doen. Reeds in de 2e minuut schoot rechtsbuiten Rick Keijzer de bal rakelings naast. Een paar minuten later soleerde hij moeiteloos langs Guido Drewes en Tjeerd van der Zwaan om uiteindelijk te stuiten op keeper Matthijs Guijt. De terugspringende bal kon niet door spits Daan Oostdam tot openingstreffer worden gepromoveerd.

Slordig spel

De roodwitte formatie hield zich ondertussen bezig met slordig veldspel en over het algemeen meer dan kansloze aanvallen. Daar waar een mogelijkheid tot scoren dreigde wisten de Voorhouters deze moeiteloos en doortastend om zeep te helpen. Na 20 minuten kreeg Altior een vrije trap na een lompe overtreding van Joost van Dam. De bal zeilde voor het doel, alwaar de kleinste man van Altior hem vogeltjevrij achter Matthijs Guijt mocht koppen. Zo vaak zou Rick Keijzer, hij weer, die ervaring nog niet hebben gehad (0 – 1). De Voorhouters zetten aan voor de gelijkmaker, maar kwamen nauwelijks in de buurt van keeper Jeroen Sassen. Nadat het corneraantal aan Voorhoutse zijde inmiddels de vijf had bereikt kreeg Altior ook een corner. Bij de tweede paal kopte Toni Arroyo, dit keer niet gehinderd door Altior-verdedigers, de bal bikkelhard achter Matthijs Guijt (0 – 2).

Amechtig

Sebastiaan Bloemendaal bleef in de kleedkamer achter en Wytze Ligtvoet maakte na lange tijd zijn rentree in de hoofdmacht. Het maakte allemaal niet uit. Amechtig vielen de Voorhouters aan, maar het eerste schot dat Jeroen Sassen kon verontrusten kwam pas in de 67e minuut van de voet van centrale verdediger Jelle Veenvliet. Sven Veenstra kwam nog voor Jelle Geerlings en Jesse Tijsen voor Casper Brabander, maar het mocht niet baten. Het zo langzamerhand toch volwassen gerekende Foreholte liet zich deze zondag zonder blikken of blozen verslaan door de tieners uit Langeraar, die uiteindelijk een heel gemakkelijke middag hadden.


Laatste Koppel Sjoel toernooi 2019

voorhout n Na een mooi jaar voor sjoelgilde de Blije Schijf sluiten ze het jaar af in HCR Boerhaave met een Koppel Sjoel toernooi.

Na diverse toernooien in 2019 sluit de gilde dit jaar af met een gezellige eindejaar koppel sjoel toernooi. Dit keer zal samen met Hotel Café Restaurant Boerhaave een gezellige avond worden georganiseerd.
Een avond met oud Hollands sjoelen in een hip jasje, lekkere drankjes, overheerlijke blije bami(sjoel)schijven en gezelligheid.

Inschrijven

Op donderdag 28 november zal in HCR Boerhaave (Herenstraat 57, Voorhout) het laatste Koppel Sjoel toernooi plaats vinden van dit jaar.. Aanvang is 20:00 uur en de kosten zijn €5,00 per persoon.
Inschrijven kan aan de bar van Boerhaave of via de mail sjoelgilde@deblijeschijf.nl . Maar wees snel, vol = vol!