Met de opening en snelheid zit het goed voor sprintster Pien. | Foto: PR
Met de opening en snelheid zit het goed voor sprintster Pien. | Foto: PR SchaatsFotos

Pien Hersman wordt derde bij Residentie Cup en plaatst zich voor NK

sassenheim n Pien Hersman heeft zaterdag een knappe derde plaats behaald bij de 46e editie van de Residentie Cup in Den Haag.

Naast dat er tijdens deze wedstrijd door alle Gewesten in Nederland tegen elkaar wordt gestreden voor de Cup, valt er veel te verdienen voor de deelnemers. De beste 10 schaatsers van het klassement over 500 en 1000 meter worden direct geplaatst voor het NK Sprint Junioren in december in Alkmaar.

Eerste jaars B-juniore Pien, wist in een zeer rappe 500 m van 41.55 (bijna PR) met een opening van 11.1 de 2e plaats te behalen. De 1000 meter reed de 15-jarige schaatster uit Lisse in 1.26.8. In het eindklassement legde Pien beslag op de 3e plaats en is ze rechtstreeks geplaatst voor het NK Sprint in Alkmaar. De rijdster van de STS-KGM Clubselectie kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Met de opening en snelheid zit het goed voor sprintster Pien, nu doorbouwen richting het NK.


Foreholte onderuit tegen Wippolder

voorhout n Het was alweer de derde nederlaag in successie van de Voorhouters in deze nog betrekkelijk jonge competitie. Daarmee bevestigden ze de dwaaltocht die ze na 'the perfect start' (12 punten uit 4 wedstrijden) waren ingeslagen.

Een spoor dat deels verklaard kan worden vanuit het feit dat het contingent lang geblesseerden dat zonder tas de spelersbus instapt alleen maar groeiende lijkt, maar waarbij in elk geval de eerste 45 minuten van de wedstrijd in Delft-Zuid naadloos aansloten op het onzekere en matige veldspel van de afgelopen weken. Toegegeven, scheidsrechter van dienst Nourdin Mourabit speelde opnieuw een bijzondere, en dit keer voor de Voorhouters uitzonderlijk negatieve rol, anderzijds was de 2 – 0 voorsprong bij rust voor Wippolder een goede afspiegeling van de krachtverhouding binnen de lijnen. Vanaf de start nam Wippolder het initiatief en liet Foreholte zich terug dringen in de verdediging.In de 24e minuut kreeg Wytze Ligtvoet de bal uiterst ongelukkig tegen de hand. Alle, sinds afgelopen woensdag, nieuwe inzichten over 'handsbal' konden de kast in, want Mourabit floot onmiddellijk en tot verbijstering van vriend en vijand voor strafschop. Spits Rob Notenboom pakte het arbitrale cadeau zonder morren uit (1 – 0). Het scheidsrechterlijk uitdelen van cadeaus kreeg in de 30e minuut een bizar vervolg toen keeper Guijt bij het uittrappen gehinderd werd door Antony Sintniklaas, wat aan de scheidsrechter voorbijging. Toen hij zich omdraaide lag de bal inmiddels los en gaf hij zijn zegen aan Sintniklaas om de bal in het lege doel te schuiven (2 – 0). In de tweede helft had Foreholte de schroom of angst om te voetballen van zich afgeschud en ging op weg naar een resultaat. Het werd uiteindelijk (2 – 1).


1e Rolstoelhandbaltoernooi Foreholte

voorhout n Op zondag 17 november organiseert HV Foreholte het eerste Rolstoelhandbaltoernooi in Sporthal De Tulp.

Met de ondersteuning van de Dirk Kuyt Foundation heeft de handbalvereniging Foreholte het toernooi op kunnen zetten. Vanuit het land komen zeven teams om te strijden voor de winst van het eerste rolstoelhandbaltoernooi in Voorhout. Het toernooi is niet alleen een mooi moment om de teams aan te moedigen, maar ook ideaal om kennis te maken met het rolstoelhandbal. Voor mensen met een lichamelijke beperking of een (langdurige) blessure is het rolstoelhandbal een fijne manier om te blijven sporten. Het Rolstoelhandbaltoernooi van HV Foreholte vindt plaats op 17 november van 11.00-17.00 uur. Meer informatie: rolstoelhandbal@hvforeholte.nl. Sporthal De Tulp, Jacoba van Beierenweg 118A in Voorhout.

Leden van Quintus hebben al eerder deelgenomen aan een clinic rolstoelhandbal. | Foto: PR