De Bassets Babes hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. | Foto: PR
De Bassets Babes hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. | Foto: PR Foto:

Bassets Babes terug aan de top

sassenheim n Het vrouwenteam van rugbyclub The Bassets uit Sassenheim draait weer helemaal mee met de top in de landelijke Ereklasse.

In deze hoogste klasse van Nederland wordt gestreden om het landskampioenschap en daar willen The Bassets Babes een serieuze gooi naar doen. Twee jaar geleden pakte zij die titel ook al, maar het niveau konden ze niet continueren en met de kampioensbeker in de kast besloten veel speelsters het anders te gaan doen. Veel jonge meiden moesten de kar gaan trekken en als landskampioen kwam iedere tegenstander met de mouwen opgestroopt naar Sassenheim. Dit leerjaar, met veel verliespartijen, zijn The Bassets Babes ijzersterk uitgekomen. Ze zijn van een bakvisjes team een volwassen ploeg geworden. Hoofdcoach Katie Turnball kreeg dit jaar Annemarije van Rijn naast haar als assistent waarbij er een dijk van ervaring van het vrouwenrugby bij kwam en dat is goed te zien in de wedstrijden. De Sassenheimse ploeg heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Met een brede selectie waarbij de spelvreugde er weer vanaf spat zijn ze op dit moment heer en meester op de Nederlandse rugby velden. De ambitie voor de landstitel is dus niet zo gek, maar voor het zover is zullen er nog een hoop hordes genomen moeten worden. Dit team gaat dit seizoen hoge ogen gooien, dat is een ding wat zeker is. www.bassets.nl.

Foreholte ziet hard werken beloond

voorhout n Na een week waarin Foreholte ook moest aantreden tegen Westlandia 3 voor de beker (19-34 )konden de Dames afgelopen zaterdag aan de bak tegen ZAP uit Breezand. Omdat Foreholte tegen Westlandia de dekking niet helemaal op orde kregen, door gebrekkig communiceren, werd hier afgelopen donderdag hard op getraind. 10 minuten in de wedstrijd Tegen ZAP moest het duidelijk worden of dit goed had uitgepakt.

Vanaf het beginsignaal bleek wel dat Foreholte de betere ploeg was. De Dames kwamen al snel 3 punten voor. ZAP had echter geen zin om zich gelijk te capituleren en ging op zoek naar de kansen en doelpunten. Helaas Foreholte niet genoeg grip op haar krijgen gedurende de wedstrijd.
Ook de 2e helft liet het zelfde beeld zien wat betreft de score. tot het laatste kwartier. Daar werd, ondanks de 2 minuten tijdstraffen aan de kant van Foreholte, de voorsprong uitgebouwd naar 5 doelpunten. Om de cirkels heen en afschermen van de balweg zorgde ervoor dat Foreholte de laatste minuten echt de touwen in handen kreeg.
Met goed samenwerken zowel verdedigend en aanvallend werden de punten binnen gehaald door Foreholte.

Matige start kost Teylingen de kop

teylingen n Teylingen heeft een matige start in Den Haag moeten bekopen met een 4-1 nederlaag bij laagvlieger HMSH.

Na negen minuten stond het 2-0 voor de gastheren en deze voorsprong werd gestaag uitgebreid tot een 4-1 eindstand. Een dure nederlaag voor de Sassenheimers, die goede zaken hadden kunnen doen op de ranglijst. Teylingen staat zevende en heeft nu acht wedstrijden elf punten behaald. Drie keer werd er gewonnen, even zo vaak verloren en tweemaal gelijk gespeeld.
Tot de winter speelt Teylingen nog vier competitie wedstrijden. Tegen RKDEO, ASC, Hillegom (op zaterdagavond) en DOSR probeert het 2019 mooi af te sluiten. Met name in de wedstrijden tegen ASC en DOSR liggen kansen.
Op zondag 24 november hervat Teylingen de competitie op bezoek bij RKDEO.

Korfballers TOP/SolarCompleet spelen spectaculair gelijk

Sassenheim.De Korfbal League 2019/2020 is begonnen. Voor TOP/SolarCompleet gelijk een pittige uitwedstrijd tegen KZ/Thermo4U.

De eerste wedstrijd tegen KZ was gelijk een mooie testcase, want op het veld werd nipt verloren en TOP heeft het traditioneel altijd moeilijk in de uitwedstrijden bij KZ.
Het werd een promotiewedstrijd voor het korfbal, want onder het toeziend oog van de NOS werd een spannende en zeer spectaculaire wedstrijd gespeeld met maar liefst 56 doelpunten en een gelijkmaker in de laatste 9 seconden. TOP had het scoringsinitiatief, kwam verschillende keren op voorsprong en ging rusten met een minimale voorsprong, maar KZ knokte zich steeds knap terug. Het werd uiteindelijk een wedstrijd die geen winnaar verdiende en in een 28-28 stand eindigde. ick Snel werd met 13 doelpunten topscorer van de wedstrijd