Kledingbeurs Sassenheim

sassenheim n Op zaterdag 23 november is er weer een kledingbeurs bij Kledingbank Teylingen.

Kledingbeurs Teylingen doet weer een seizoenswissel, en dat betekent dat zij ruimte moeten maken in de opslagruimte. Daarom is er op zaterdag 23 november van 10.00-12.00 uur weer verkoop van tweedehands kleding. U vindt er kleding vanaf twee euro per kledingstuk. De Kledingbank bevindt zich aan de Parklaan 176d in Sassenheim, in een gedeelte van de Brandweerkazerne. (Om het gebouw heenlopen naar de achterkant.)

De Kledingbank is ook altijd op zoek naar vrijwilligers. Misschien iets voor u?


Spooronderdoorgang

voorhout n Met de spooronderdoorgang in de Noordelijke Randweg Voorhout kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers straks het spoor ongelijkvloers kruisen.

Eind 2018 gunden ProRail en de gemeente Teylingen de aanleg van de nieuwe spooronderdoorgang aan aannemersbedrijf Heijmans. Heijmans heeft sindsdien heel hard gewerkt om het ontwerp verder uit te werken en de werkzaamheden voor te bereiden. Heijmans is recent gestart met de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang. Op woensdag 6 november verrichtte wethouder Marlies Volten de starthandeling van de uitvoering met het aanbrengen van een damwandplank voor de bouwkuip. De wethouder benadrukte daarbij het belang van de Noordelijke Randweg en van de spooronderdoorgang als belangrijk onderdeel daarvan. In de nu komende fase worden de damwanden verder aangebracht. Daarna kan de bouwkuip worden ontgraven. Een belangrijke mijlpaal is de eerste buitendienststelling van het spoor. In het weekend van 6 tot en met 8 maart 2020 rijden er geen treinen tussen Leiden en Haarlem. Dan worden de voorbereidende werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd. De tweede noodzakelijke buitendienststelling is gepland in het weekend van 30 en 31 mei 2020. Dan wordt het spoordragende deel van de onderdoorgang in het spoortracé geschoven. De oplevering van de onderdoorgang is eind maart 2021 gepland.