Marco en Jacqueline reizen voor het goede doel naar de Noordkaap. | Foto: PvK
Marco en Jacqueline reizen voor het goede doel naar de Noordkaap. | Foto: PvK Foto:

'Ik was aan een nieuwe uitdaging toe'

n Marco en Jacqueline Zuijdam naar de Noordkaap

warmond n Op 6 december start Marco Zuijdam de motor van zijn Nissan Patrol. Bestemming de Noordkaap. Samen met zijn echtgenote Jacqueline gaat het Warmondse echtpaar bepakt en bezakt en op alle onverwachte situaties voorbereid de lange rit tegemoet naar het noordelijkste puntje van Moeder Aarde. Na een zware rit van 13 dagen hopen zij na een geslaagde missie voldaan terug te keren.

Door Piet van Kampen

Voor Marco is het niet wereldvreemd om achter het stuur van zijn 'heilige koe' de soms onbegaanbare wegen van talloze off-road toerritten achter de wielen te hebben afgelegd. Het is zijn grote passie naast het motorrijden. Veel kilometers in binnen- en buitenland zijn inmiddels achter de rug. 'Ik was aan een nieuwe uitdaging toe en dat is de Challenge naar de Noordkaap geworden' blaakt hij van enthousiasme. 'Ook Jacqueline heeft er ontzettend veel zin in. Het is niet alleen de uitdaging om deze zware rit van 7000 kilometer af te leggen maar er zit meer achter. Wij willen door dit te doen geld bijeen brengen voor het goede doel' licht hij toe. Jacqueline: 'Wij hebben gekozen voor de Stichting Het Vergeten Kind. Er zijn in ons land ruim 50.000 kinderen die zorg nodig hebben. Dit komt deels door problemen in het gezin, gescheiden ouders en kinderen die aan de alcohol of drugs verslaafd raken. Daar doen wij het voor en hopen minimaal 2000 euri bij elkaar te brengen' licht zij toe.

Kosten

Het avontuur brengt uiteraard de nodige kosten voor het duo mee. 'Wij betalen alles zelf, de overnachtingen, het eten en alles wat er bij komt. De sponsorgelden gaan rechtstreeks naar de rekening van de stichting. Op dit moment zijn wij nog bezig om het nodige geld bijeen te brengen en daarom doen wij een beroep op bedrijven en ook particulieren om ons initiatief een warm hart toe te dragen en een bijdrage te willen leveren' doet Jacqueline en beroep op de medemens die het in ons land wel goed hebben. Tijdens de ongetwijfeld zware rit zijn er ook momenten waarop er genoten zal worden tijdens een rustdag. 'Wij gaan mee op een hondenslee en zullen ook op een sneeuwscooter stappen' blikt avonturier Marco nu al reikhalzend vooruit. Echtgenote Jacqueline glimlacht mee. Zij ziet het helemaal voor zich. Haar glimlach kan alleen maar breder worden als er door sympathisanten voor hun onderneming de knip zal worden getrokken om het streefbedrag van minimaal € 2.000,- binnen te halen. Dit kan via facebook.teamsnowpatrol/noordkaapchallenge en de gulle gevers kunnen ervan verzekerd zijn dat hun donatie direct op de juiste bestemming terecht komt. Voor hen is er nog een extra mogelijkheid om ook een challenge op facebook te plaatsen en voor bedrijven is er tevens de mogelijkheid om middels een sticker op de auto reclame te maken. Het mes snijdt dus van twee kanten. Steun hun initiatief voor het goede doel.