Felle duels en twee redelijk zuiver schietende ploegen maakten het een leuke wedstrijd om naar te kijken. | Foto: PR
Felle duels en twee redelijk zuiver schietende ploegen maakten het een leuke wedstrijd om naar te kijken. | Foto: PR Foto:

TOP verslaat DVO in De Korf

Sassenheim n In een sfeervolle sporthal De Korf werd de eerste thuiswedstrijd van TOP dit seizoen gespeeld. Tegenstander DVO/Accountor had in de voorbereiding al indruk gemaakt en TOP was voorbereid op een wedstrijd op het scherpst van de snede.

DVO gaf goed partij en de topschutters van DVO maakten zeker in de eerste helft de verwachtingen volledig waar. TOP kwam in de eerste helfst verschillende keren op een 4 punten voorsprong, maar DVO kwam net voor rust weer langszij. Felle duels en twee redelijk zuiver schietende ploegen maakten het een leuke wedstrijd om naar te kijken en met de tomeloze inzet van DVO bleef de ploeg uit Bennekom in het spoor van TOP. Toch ging TOP met een minimale voorsprong de rust in. Na rust had TOP het vooral verdedigend beter op orde. en liet de ploeg nog maar 7 tegengoals noteren. De tweede helft liep het aanvallend ook beter en de voorsprong werd langzaam uitgebreid. Mostard speelde een heerlijke tweede helft. Hij groeide in de wedstrijd en werd met 6 goals en zijn goede spel terecht tot Player of the Match gekozen. Het slotakkoord was voor aanvoerder Mick Snel, met twee droge schoten van afstand bepaalde hij de stand op 29-21. De winst die overigens pas in de laatste 10 minuten definitief tot stand kwam, maar door het spel in de tweede helft een verdiende was. Eindstand 29-22.


Teylingse jeugd blijft bewegen

TEYLINGEN n Met de stichting Combibrug wordt een verlenging van het contract aangegaan voor de link tussen bewegingsonderwijs op de basisscholen en de verenigingen.

door Nico Kuyt

B&W wil in het algemeen dat in het schooljaar 2023-2024 alle scholen een vakdocent bewegingsonderwijs hebben en die minimaal 70 procent aan twee volwaardige lesuren bewegingsonderwijs aanbieden aan de groepen 3 tot en met 8. Daarnaast wil Teylingen bereiken dat met alle basisscholen wordt samengewerkt in het aanvullende (na)schoolse aanbod voor sport bewegen- en cultuuractiviteiten vanuit de Combibrug. De nieuwe overeenkomst met de Combibrug is mogelijk via het stimuleringssubsidie van het Ministerie van VWS. Hiermee wil de gemeente een optimale sportieve beweegomgeving in en rondom de basisscholen en kennismaking met het brede sportieve en culturele aanbod binnen Teylingen voor de jeugd in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar bewerkstelligen. Het contract met de Combibrug loopt af op 31 december 2019. In de periode september 2018 - juni 2019 is het geƫvalueerd. Het leidde ertoe dat met de betrokken partijen een vernieuwde samenwerking is overeengekomen. Met de Combibrug zijn de afgelopen jaren goede ervaringen opgedaan als uitvoeringsorganisatie met een brugfunctie tussen het onderwijs en de sport- en cultuurverenigingen in Teylingen, aldus de gemeente.