ASC en Foreholte spelen gelijk 2 – 2

voorhout n De Voorhouters hadden zich voorgenomen om tegen ASC de negatieve spiraal van de afgelopen weken een positieve draai te geven. Enkele geblesseerden leken teruggekeerd 'op de bank', anderzijds zou het gepromoveerde ASC een toch te nemen horde moeten zijn voor Foreholte.

Met name dat laatste bleek gaandeweg de wedstrijd een verkeerde inschating. Juist ASC had binnen de omstandigheden de beschikking over de meeste voetbalcapaciteiten middels Ali Barokzay, Ilker Kacar en Ahmed Fernane. De acht overige ASC-ers compenseerden hun mindere techniek met een onverdroten inzet en waren op die manier een steunpilaar voor het presteren van de roodzwarte formatie.
De Voorhouters probeerden een groot deel van de wedstrijd voetballend de wedstrijd door te komen, maar de bal controleren op een dergelijke ondergrond met de tegenstander hijgend in de nek was toch 'een brug te ver' voor redelijk veldspel. Sterker nog, dat deel van het Voorhouts presteren deed pijn aan de ogen. In de 8e minuut gleed Joost van Dam uit en landde vervolgens met de arm op de bal in het strafschopgebied. Scheidsrechter Gerrit van Sprang die in de aanloop van de wedstrijd nog doodleuk beweerde dat hij handsballen 'à la Veltman' onzinnig vond, legde de bal zonder blikken of blozen 'op de stip'. Ali Barokzay pakte het cadeau uit met een lage schuiver in de hoek (1 – 0).
Foreholte moest weer eens in de achtervolging. Het duurde echter niet lang of bij de eerste de beste buiteling in het ASC-strafschopgebied de bal wel heel makkelijk opnieuw op de stip ging. Dit keer was het Toni Arroyo die de arbitrale compensatie in ontvangst nam (1 – 1).

Handige mannen

Na rust verscheen Jelle Veenvliet terug in het hart van de Voorhoutse formatie. ASC was niet onder de indruk. De eerste de beste Oegstgeester corner eindigde voor de voeten van goalgetter Barokzay die onmiddellijk uithaalde (2 – 1). De Voorhouters konden weer opnieuw beginnen met achter de feiten aan te lopen. Stan Spies kwam voor Wytze Ligtvoet, maar heel veel aanvallende dreiging leverde dat nog niet op. Tot aan vijf minuten voor tijd was het ASC dat het beste met de omstandigheden wist om te gaan. De aanvallen van Foreholte werden betrekkelijk makkelijk geneutraliseerd om vervolgens de counter te openen via 'de handige mannen'.
Uiteindelijk ging in de 90e minuut keeper Matthijs Guijt mee naar voren tot verbijstering van eenieder. Hij zou toch niet de corner tot doelpunt kunnen promoveren? De bal vloog aan iedereen voorbij en eindigde voor de voeten van Stan Spies die vervolgens diagonaal binnen schoot (2 – 2). Volkomen onverwacht stonden de Voorhouters op een resultaat.
In de laatste minuten gingen beide ploegen nog voor de overwinning, maar na 95 minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd richting de geschiedenis.